Vrouw Leest E-Book Op Haar Terras

7 stylingtips om van je terras een gezellige tweede woonkamer te maken

Een terras kan zoveel meer zijn dan alleen een buitenruimte. Met de juiste styling kun je er een gezellige tweede woonkamer van maken waar je heerlijk kunt ontspannen. Hier zijn zeven tips om je terras om te toveren tot een knusse en stijlvolle plek.

7x hoe maak je een terras gezellig?

Het inrichten van een terras hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een paar slimme aanpassingen maak je al snel een groot verschil.

  1. Comfortabele zitplekken: Investeer in comfortabele zitplekken zoals loungestoelen en zachte kussens. Ze nodigen uit om langer te blijven zitten en maken je terras meteen gezelliger.
  2. Warme verlichting: Gebruik sfeerverlichting zoals lantaarns, fairy lights of solarlampen. Deze zorgen voor een warme gloed die je terras ’s avonds extra knus maakt.
  3. Textiel voor buiten: Leg buitenkleden en plaids op je terras. Ze geven niet alleen kleur en warmte, maar maken de ruimte ook huiselijker en comfortabeler.
  4. Kleuraccenten: Kies voor vrolijke kleuraccenten zoals gekleurde kussens, potten en accessoires. Dit geeft je terras een frisse en uitnodigende uitstraling.
  5. Sfeervolle hoekjes: Creëer verschillende hoekjes met zitplekken, planten en decoratie. Dit zorgt voor een intieme en uitnodigende sfeer waar je graag tijd doorbrengt.
  6. Beschutting tegen de zon: Een parasol, zonnescherm of pergola zorgt voor schaduw en beschutting, waardoor je terras ook op warme dagen aangenaam blijft.
  7. Persoonlijke touch: Gebruik persoonlijke items zoals foto’s, souvenirs of of gewoon mooie gadgets om je terras een uniek en eigen karakter te geven.

Hoe terras inrichten met planten?

Planten brengen leven en kleur op je terras. Kies voor een mix van bloeiende planten, groenblijvers en kruiden in verschillende potten en bakken. Hangplanten en klimplanten creëren extra diepte en zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Lees ook: 5 ultieme decoratietips voor het stylen van je veranda, overkapping of luifel

Gadgets om je terras op te leuken

1.

Melia Mand Wit L

Melia Mand Wit

Shop hier voor € 74,95

2. 

Levi Set Van 2 Houten Lantaarns

LEVI Set van 2 houten lantaarns

Shop hier voor €32,50

3. 

Mangsit Rotan Lampenkap

Mangsit Rotan Lampenkap

Shop hier voor € 44,95

4. 

Tarwe Natuurlijke Gedroogde Bloemen

Tarwe – Natuurlijke Gedroogde Bloemen

Shop hier voor € 6,95

5.

Jinga Allang Wandhaak Zwart

Jingga Allang Wandhaak – Zwart

Shop hier voor € 79,95

Lees ook: Creëer een luxueuze sfeer in huis met déze 5 opvallende vazen

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker