Ontwerp Zonder Titel 2023 02 05t111108.573

Bewezen: het kijken van romantische films verbetert jullie relatie

Kijken jullie wel eens een romantische film samen? Zo niet, dan raden we dat jullie zeker aan. Het verbetert namelijk de relatie.

Hoge verwachtingen

Eerst werd wel eens gedacht dat een romantische film te hoge verwachtingen zou creëren, waardoor je als kijker bijna altijd met een depressief gevoel achterbleef. Toch is dit niet helemaal waar, aldus de wetenschap. Vaak is er binnen de relatie één persoon die wel in is voor een romantische film. De ander houdt er vaak niet zo van. Voornamelijk vrouwen zijn dol op romantische films, terwijl mannen deze soms wat oppervlakkig en onrealistisch vinden. Misschien dat je je partner met het volgende wetenschappelijke feitje kunt overtuigen: door het kijken van romantische films word je relatie (nog) beter.

Lees ook: 8 duidelijke tekenen van narcistisch misbruik in een liefdesrelatie

Wetenschap

Uit een onderzoek van 2019 bleek dat koppels die romantische (drama) films keken, de overtuiging hadden dat liefde alles overwint. Bij de overige genres was dit niet het geval. Uit een ander onderzoek bleek dat niet alleen vrouwen, maar ook mannen het leuk vinden om af en toe een romantische film te kijken. Zij zouden zelfs geïnspireerd raken door het kijken van zulke films en in het echte leven hun romantische kant meer durven laten zien. Is dat niet geweldig nieuws?

Tip van de redactie

Waarom ik van je hou is een lief en vrolijk invulboek met diepgaande, grappige en emotionele vragen en opdrachten, allemaal met maar één doel: jouw liefde voor de ander in woorden te vatten. Het is het meest persoonlijke cadeau dat je kunt geven, en eenmaal ingevuld is het ook nog eens een bijzondere liefdesverklaring. Voor meer info klik op onderstaande button.

Waarom Ik Van Je Hou
Bekijk bij bol.com

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.