Thuis

Positief: man in Londen maakt vrolijke posters voor sombere forenzen

Het kan best vermoeiend zijn om elke dag met het openbaar vervoer naar werk en terug te reizen. Ontwerper Andy Leek stond hierbij stil, toen hij zijn treurige medereizigers in het drukke Londen zag.

Andy had psychische klachten doordat hij te hard werkte en veel moest reizen voor zijn werk. Aan Mashable vertelde hij dat hem dit opbrak. Omdat Andy zag dat hij in het openbaar vervoer niet de enige was die somber keek, besloot hij dat het tijd was voor een mooi project.   

Meer dan 400 briefjes
Het begon met kleine briefjes die Andy in de trein en metro achterliet. Hij plakte fijne briefjes in krant Metro en liet deze achter voor andere reizigers. Hij deed flink zijn best en liet ruim 400 briefjes achter om vreemden op te vrolijken.

Posters met mooie boodschappen
Andy liet het hier niet bij, maar hangt nu in de nacht stiekem posters op met positieve boodschappen. Stiekem? Ja stiekem, want in Londen mag je geen posters ophangen. De eventuele boete die Andy hiervoor kan krijgen, neemt hij voor lief. Zijn kunstwerkjes hangt hij op elektriciteitskastjes en telefooncellen. Zo kunnen forenzen de posters goed zien.

Vertel het voort
De posters worden inderdaad door voorbijgangers gespot. Zij maken er ook foto’s van en plaatsen deze op Instagram. Hieronder kun je een paar voorbeelden bekijken van Andy’s werk. Andy volgen op Instagram? Klik hier.  

Je kijkt nu niet op je telefoon, goed gedaan


Doe je ogen dicht en doe alsof je Gary Lineker bent


Pinguïns laten windjes om sneller te kunnen zwemmen 


Vind een positieve verslaving 

Reageer op dit artikel

Instagram