Pascalle: “Vier maal heb ik geprobeerd met hem te breken”

“Ik was nog maar vijftien toen ik hem voor het eerst ontmoette. Rik was een stuk ouder; negenentwintig jaar al. Ik kende hem van het sporten en voor mij was het liefde op het eerste gezicht…”

“Ik was nog maar vijftien toen ik hem voor het eerst ontmoette. Rik was een stuk ouder; negenentwintig jaar al. Ik kende hem van het sporten en voor mij was het liefde op het eerste gezicht…”

In het begin had hij niets door. Hij gaf mij zijn mobiele nummer zodat we samen konden sporten, zonder bijbedoelingen. Maar ik was nog jong en wist zo weinig van de liefde dat ik meteen vol in de aanval ging. Ik begon mijn sms’jes steeds met: Hey schat…

Op een avond belde hij me en bezorgde me de schrik van mijn leven. 'Weet je dan niet dat ik getrouwd ben en dat mijn vrouw drie maanden zwanger is?' Het enige dat ik wist uit te brengen was: ‘Gefeliciteerd!’ Toch bleven we hierna sms’en.

Op een avond liep ik na een feestavond bij de sportclub met hem mee richting zijn huis. Bij het afscheid kreeg ik opeens een kus op mijn wang. Niet veel later werd dat een zoen op mijn mond. En zo is alles begonnen. Altijd als we elkaar zagen raakten we niet uitgepraat. Veel meer gebeurde er in die tijd nog niet maar het praten alleen al was fantastisch. Ik denk dat hij dat ook vond en verbaasd was dat hij zo veel had uit te wisselen met een meid van – toen inmiddels – zestien.

We hebben uiteindelijk drie jaar een affaire gehad, waarbij we elkaar vrijwel iedere dag zagen. Pas het laatste jaar werd het ook een lichamelijke relatie. In die drie jaar heb ik vier maal geprobeerd om met hem te breken. Dat mislukte altijd.

Uiteindelijk ben ik verliefd geworden op iemand anders. Dat heeft mij de kracht gegeven  er definitief een eind aan te maken met Rik. Ik had hem immers vaak genoeg gezegd dat als hij echt met mij verder wilde, hij keuzes moest maken. Op een dag stuurde ik hem een sms: We moeten praten. Hij wist genoeg, want precies diezelfde zin had ik al die vier keer geschreven dat ik het uit wilde maken. Het was een regenachtige dag in oktober en Rik kwam met een paraplu aangelopen. Toen hij de paraplu wegdeed zag ik hem huilen. Ik had hem nog nooit in tranen gezien. Ik vond het vreselijk. Rik is een redelijk grote man en heeft een vol postuur; misschien kwam het daardoor nog harder aan bij mij. Maar ik wist dat ik het door moest zetten en vertelde hem dat ik verliefd was op een ander. Van woede brak Rik de paraplu in twee.

Hoe pijnlijk het ook was, ik heb hem daar achtergelaten in de regen. Dit is nu zes jaar geleden. Tot op de dag van vandaag is Rik nog altijd verliefd op mij. We hebben af en toe contact via sms of telefoon. Inmiddels ben ik moeder geworden. Ik ben nog steeds samen met de man voor wie ik Rik verliet. Ik ben blij dat ik er indertijd een eind aan heb gemaakt want ik ben veel gelukkiger nu. Toch heeft Rik nog steeds een heel speciaal plaatsje in mijn hart!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relatie met een getrouwde man, wel of niet?

 • take7years
  take7years
  van een getrouwde man hoor je af te blijven je maakt anders een heel leven kapot
  Beantwoorden
 • ria19472
  ria19472
  Van een getrouwde man moet je afblijven !! Verliefdheid gaat weer over ,maar een huwelijk wat je hebt stukgemaakt is zeker niet fair..
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  ik heb het zelf mee gemaak als nu weg en diep inde schuld door haar
  Beantwoorden
 • qwertyqwert
  qwertyqwert
  Nooit met een getrouwde man omdat ik geen tweede keus zou willen zijn. Daarnaast zet je het geluk van een gezin op het spel en dat zou ik ook nooit op mijn geweten willen hebben.
  Beantwoorden
 • MariisLoveszz
  MariisLoveszz
  Ik zou nooit in een relatie stoken. Mijn tijd komt wel.
  Beantwoorden
 • Esther Kuijpers
  Esther Kuijpers
  Ik hoop het in elk geval NOOIT meer mee te maken want het is mij jaren geleden als single-vrouw OVERKOMEN door het verzwijgen van de man die (nog) in een huwelijk verkeerde, mss moet ik anders zeggen (nog) in een verkeerd huwelijk zat. Je komt dan plots in een zg ongevraagde duivelsdriehoek wat van alle partijen bloed, zweet & tranen kostte. Ik heb laten kiezen..hoe zwak ook klinkt, hoe moeilijk en zwaar dat ook voor mij was en nu jaaaren later zie ik het pas dat ik een huwelijk wat (al langer) kapot was gelijmd heb....
  Beantwoorden
 • mootje67
  mootje67
  ja maakt zoveel levens kapot..
  Beantwoorden
 • Koffiekaatje123
  Koffiekaatje123
  Als een getrouwde man hierin mee zou gaan is hij oneerlijk en egoistisch. Zo;n man hoef ik niet! Bovendien wil ik niet de oorzaak zijn van het leed wat met een dergelijke relatie wordt aangericht
  Beantwoorden
 • yootje73
  yootje73
  Ik werd op een gegeven moment gekust door een man die ik wel leuk vond. NIET wetende dat hij getrouwd was. Ja...ook hier het geval....huwelijk slecht, gaat weg bij vrouw. Maar helaas.....niet dus!!! Ik ben er met grote voeten in getrapt!! Maar ik zou het NOOIT meer doen!!! Hoeft ook niet meer, ben gelukkig getrouwd!
  Beantwoorden
 • quinta8479
  quinta8479
  Ik ben van mening dat je van een getrouwde man moet afblijven!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen