Slapen

Op déze temperatuur kan je je verwarming ’s nachts het beste zetten

Slapen in een frisse slaapkamer is niet alleen goed voor de gezondheid, je kunt er ook nog eens enorm veel geld mee besparen.

Beste temperatuur

Volgens de experts van installatiebedrijf Feenstra kun je de verwarming het beste op 15 graden zetten wanneer je gaat slapen. Hiermee bespaar je gemiddeld wel € 80,- per jaar. Doe je dit een uur voordat je gaat slapen, dan komt daar nog eens een besparing van € 20,- per jaar bovenop.

Vloerverwarming

Wel is er één uitzondering. Wanneer je vloerverwarming hebt, kun je het huis beter niet te veel laten afkoelen. Het kost dan namelijk juist meer energie om in de ochtend weer op te warmen. Je kunt de verwarming daarom beter op 18 graden zetten.

Temperatuur buiten

Toch benadrukken de experts dat de ‘ideale temperatuur’ lastig te geven is. Immers: het ene huis is het andere niet. Factoren als de grootte van de kamers, de isolatie van je huis en welke ketel je hebt spelen een rol.

Daarbij is ook de temperatuur buiten van invloed. Is het heel koud, dan is het juist beter om de verwarming iets warmer te zetten. Hiermee voorkom je dat het te veel afkoelt en de verwarming ’s ochtends heel hard moet werken.

Vriendin’s favoriet

Het HappyBed dekbed zonder hoes combineert gemak met kwaliteit. Zeg vaarwel tegen overtrekken, geniet van sneldrogend en anti-allergisch materiaal. Perfect voor elk seizoen dankzij de verfijnde microvezel en polyester mix. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Feenstra
Foto: Getty Images