trui

Dag geknetter: met déze tips voorkom je dat je trui statisch wordt

In de winter heb je niet alleen vaker last van statisch haar, maar ook van een statisch geladen outfit. Dit komt door de droge lucht die vrijkomt als de verwarming aanstaat. Met déze 7 tips kom jij van je statische kleding af.

1. Verhoog de luchtvochtigheid

Zorg voor een hogere luchtvochtigheid. Als er voldoende vocht in de lucht zit, is er namelijk minder statische elektriciteit. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent.

2. Kies voor leren zolen

Het dragen van schoenen met rubberen zolen zorgt ervoor dat je elektrische lading opbouwt. Als je deze vervangt voor leren zolen, zal je zien dat je niet meer statisch bent.

3. Raak geaard metaal aan

Het aanraken van geaard metaal zorgt er het snelste voor dat je van de elektrische laden afkomt. Denk bijvoorbeeld aan een verwarmingsbuis, metalen hek of plant. Op deze manier ben jij niet meer geladen.

4. Gebruik een metalen kledinghanger

Zoals je weet zorgt het aanraken van geaard metaal ervoor dat je niet meer geladen bent. Je kunt hiervoor ook een metalen kledinghanger gebruiken. De elektrische lading wordt dan tegengehouden.

5. Leg je kleding in de vriezer

Het klinkt misschien raar, maar het helpt wel. Als je je kleding in de vriezer legt, verliest het zijn elektrische lading. Een half uurtje is al voldoende voor een groot verschil.

6. Stop een veiligheidsspeld in een naad of zak

Om ervoor te zorgen dat je niet meer statisch geladen bent, kun je een veiligheidsspeld in de naad of zak van je kledingstuk doen. Het metaal ontlaadt en hierdoor krijg je geen schokken.

7. Gebruik een plantenspuit

Naast antistatische spray, kun je ook een plantenspuit met water gebruiken, kun je ook prima een plantenspuit met water gebruiken. Spuit een klein beetje water op de plekken waar je kleding aan je huid plakt. Je zult zien dat je niet meer statisch bent! Heb je geen plantenspuit? Dan kun je ook bodylotion aanbrengen.

Bronnen: RTL Nieuws en MAX Vandaag
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.