douche douchen douchedeur

Met déze tips houd jij je douchedeur altijd blinkend schoon

Een glazen douchewand ziet er prachtig uit en geeft je badkamer een luxe uitstraling. Maar ‘m mooi houden, kan nog best een klus zijn.

Gelukkig kunnen deze tips helpen.

1. Maak de wand meteen droog

Wanneer je klaar bent met douchen, is het verstandig om direct het water van de douchewand af te halen met een trekker. Vervolgens kun je ‘m drogen met een handdoek. Dit is een kleine moeite, maar scheelt uiteindelijk heel veel poetswerk. Je voorkomt hier namelijk mee dat kalk kan ontstaan.

2. Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Om kalkaanslag te verwijderen, kun je het beste gebruik maken van schoonmaakazijn. Vul een sprayflacon met afgekoeld, gekookt water en doe hier wat schoonmaakazijn, een snufje zout en vier druppels citroensap bij. Hét wondermiddel om een blinkende wand te krijgen.

3. Gebruik de juiste doek

Voor een streeploos resultaat kun je het beste kiezen voor een pluisvrije of microvezeldoek. Ook kun je gebruik maken van een droogtrommeldoekje.

4. Maak op de juiste manier schoon

Heb je het juiste doekje en ‘wondermiddel’ bij de hand? Dan ga je als volgt te werk. Spoel de wand eerst even af met warm water, waarna je de buitenkant afneemt met een vochtige doek. Vervolgens spray je de binnen- en buitenkant in met het schoonmaakmiddel en laat dit een half uurtje inwerken.

Is de tijd om, dan kun je de douchewand afnemen met een vochtige doek en de wand schoonmaken. Zorg ervoor dat je van boven naar beneden werkt. Vervolgens spoel je de binnenkant van de wand af met warm water. Maak ‘m droog met een trekker en een droge doek. Doe dit ook met de buitenkant.

Extra tip: wil je je douchewand extra laten blinken, smeer dan nog wat glansspoelmiddel van de vaatwasser op de douchewand. Dit zorgt ervoor dat water niet hecht, maar naar beneden glijdt. Precíes wat je wilt.

Bron: tipsenweetjes.nl
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen