Placeholder

Melanie: “Ik stel me vaak voor hoe het zou zijn om met haar te vrijen…”

Melanie valt al haar hele leven op meisjes. Volgens haar moeder is het een bevlieging, maar nu zit er wel een heel erg leuk meisje op haar nieuwe opleiding…

Melanie valt al haar hele leven op meisjes. Volgens haar moeder is het een bevlieging, maar nu zit er wel een heel erg leuk meisje op haar nieuwe opleiding…

“Ik weet al sinds mijn dertiende dat ik op meisjes val. Ik was toen verliefd op een klasgenootje van me. Mijn moeder, die ik erover vertelde, dacht dat het een bevlieging was maar ik wist wel beter. Jongens vind ik ook leuk maar anders. Ik vind ze cool en kan met ze lachen maar ze brengen niet die kriebels bij me teweeg zoals meisjes dat kunnen. Hoewel ik nog nooit een vriendin heb gehad, weet ik dat honderd procent zeker.

Ik ben nu zeventien jaar. Sinds enkele maanden volg ik een nieuwe opleiding. Meteen in de eerste week leerde ik een heel leuke meid kennen. Monique. We trokken veel met elkaar op en al snel begonnen we ook buiten school met elkaar om te gaan. Ik woon nog thuis, zij heeft een eigen kamer. Logisch dus dat ik veel bij haar kom en ook vaak blijf logeren. We doen haast alles samen en maken enorm veel plezier. Maar er hangt een groot geheim over onze vriendschap. Ik ben namelijk knalverliefd op haar. Zij weet dat niet. Zij weet niet eens dat ik lesbisch ben.

Ik besef het, ik had het haar meteen moeten vertellen maar op de een of andere manier kwam het er niet van. En toen gingen we al zo vertrouwd met elkaar om dat ik vreesde dat dit zou veranderen als ik het alsnog zei. Zo slaap ik altijd bij haar in bed als ik bij haar logeer. Wie weet zou ze dat anders niet zo snel meer doen? Want zij valt absoluut niet op meiden. Ze heeft veel vriendjes gehad en praat doorlopend over jongens. Ze is heel open en vertelt echt álles.

Op dit moment heeft ze verschillende lovers. Na een ontmoeting vertelt ze mij tot in details wat ze allemaal hebben uitgespookt. Ik hang dan aan haar lippen, omdat het me opwindt. Tegelijkertijd vind ik het heel pijnlijk. Ik zou willen dat ze die dingen met mij doet! Ik stel me vaak voor hoe het zou zijn om met haar te vrijen. Volgens mij zou dat fantastisch zijn en kan ik haar dingen laten meemaken die ze nog nooit heeft beleefd. Maar ik durf het niet. De kans is immers groot dat ze me afwijst. En dat het onze vriendschap verpest. Want natuurlijk zal ze boos zijn dat ik niet eerder heb vertelt dat ik lesbisch ben.

Nu zaagt ze vaak al door waarom ik nooit vriendjes heb. ‘Je bent zo’n kanjer,’ zegt ze dan. Ik zit dan met mijn mond vol tanden. Vorig weekend, toen we uit waren, heb ik met een vriend van een scharrel van haar gezoend, om haar maar geen argwaan te laten krijgen. Dom natuurlijk. Ik doe mezelf alleen maar tekort en onze vriendschap, die zich steeds lijkt te verdiepen, is gebaseerd op een leugen. Ik moet haar snel de waarheid vertellen. Maar hoe?”

 

Om privacyredenen zijn alle namen veranderd. Tekst: Lydia van der Weide.