Placeholder

Martine is zwanger: broertje op komst!

De buik van Martine wordt steeds ronder, haar dochter Isis (2) bekijkt het met verbazing en interesse, ze wordt grote zus!

De buik van Martine wordt steeds ronder, haar dochter Isis (2) bekijkt het met verbazing en interesse, ze wordt grote zus!

Broertje op komst

"Mijn buik is langzaam steeds ronder aan het worden en dat heeft een reden: de tweede is onderweg! En het wordt een jongen, hoe leuk is dat? Het hebben van een jongen en een meisje heet ook wel een koningskoppel, maar dat weet ik ook pas sinds deze kleine kerel op komst is.

Grote zus Isis is heel blij met haar broertje. Tenminste, dat hopen we. We hebben nog even gewacht met het proberen te vertellen, het duurt voor een peuter toch veel te lang. Ze roept wel dingen als: “volgende week weer naar het zwembad” en “morgen komen opa oma”, maar ik vraag me echt af in hoeverre ze al besef heeft van tijd, of gewoon graag haar mama napraat…

Maar goed, inmiddels is ze volledig op de hoogte en roept enthousiast dat ze een broertje krijgt. Dat gaat dan ongeveer zo: “Mama heeft een baby in de buik!” Dan vraag ik: “En wie is die baby?” Dan roept ze vol overtuiging: “Mijn broertje!”

Nu krijgen vrienden van ons een meisje, en dat wordt dan het zusje van haar twee oudere broers, vriendjes met wie Isis vaak speelt. Dat maakt het iets ingewikkelder: Isis wil namelijk ook wel een zusje en hoe moet dat nou als ze een broertje krijgt?

Na enig nadenken heeft ze daar de volgende oplossing voor bedacht: in mama’s buik zit haar broertje, dat is wel duidelijk. En dat zusje, dat zit gewoon in haar eigen buik. Om precies te zijn, in haar navel… Kijk maar mama! Trots toont ze me haar blote buik."

Martine gaat vaker blogs schrijven over haar zwangerschap, hou de de site in de gaten!