man schoonmaken

Bewezen: mannen die regelmatig het huis schoonmaken leven langer

Is jouw man liever lui dan moe als het gaat om het schoonmaken van het huis? Goed idee om hem dit artikel eens te laten lezen.

Mannen die veel schoonmaken zouden namelijk langer leven.

Studie

Eerder werd een internationaal onderzoek gedaan naar het effect van bewegen op het algehele risico op vroegtijdig overlijden en het risico op hart- en vaatziekten. Er werd hierbij met name gekeken naar de richtlijn die de de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanraadt: 150 minuten matig intensief bewegen.

Wat bleek: mensen die deze richtlijn haalden, hadden 28 procent minder kans om vroegtijdig te overlijden dan degenen die minder bewogen.

Schoonmaken

Nu raad je het misschien al: bij matig intensief bewegen hoef je niet alleen te denken aan trainen in de sportschool. Stevig wandelen en huishoudelijke klussen vallen hier ook onder. Wie tijdens het schoonmaken hard z’n best doet, beweegt voldoende en zorgt er daarmee voor dat hij/zij langer leeft.

Een halfuurtje per dag is al voldoende: mannen die deze tijd aan het huishouden besteden, worden gemiddeld ouder dan mannen die dit niet doen.

Dus: als je partner nú nog niet overtuigd is… 😉

Bron: NU.nl
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.