Placeholder

Lisette zette een gemene val

“Niemand begrijpt dat ik het heb uitgemaakt met Remco. Ook hijzelf niet. Ik houd maar vol dat ik op hem uitgekeken ben, dat mijn gevoel weg is. Niets is minder waar, maar met zo’n bedrieger als hij is, kan ik niet verder.”

“Niemand begrijpt dat ik het heb uitgemaakt met Remco. Ook hijzelf niet. Ik houd maar vol dat ik op hem uitgekeken ben, dat mijn gevoel weg is. Niets is minder waar, maar met zo’n bedrieger als hij is, kan ik niet verder.”

Lisette: "Ik kan niemand vertellen over zijn bedrog, want dan komt naar buiten dat ook ík niet zo eerlijk ben. Ik geef toe, ik heb een gemene val gezet, maar dat hij daar zo eenvoudig is ingetrapt, dat zegt genoeg over hem.

Al vaker heb ik het gevoel gehad dat Remco mij niet trouw was. Zo was er ooit een meisje van zijn werk dat hem verdacht vaak belde. In diezelfde tijd moest hij vaak overwerken. Ja ja. Een paar maanden geleden gingen we naar een reünie van zijn oude school. De hele avond trok hij naar een bepaald vrouwtje toe, Jackie, een oud-klasgenoot. In de auto naar huis kregen we er ruzie over. ‘Jij zou wel wat met haar willen hè,’ gooide ik hem voor de voeten, maar ik moest niet zo’n stampij maken om niets, vond hij. Een dag later heb ik een gmail-adres aangemaakt. Met de naam en achternaam van Jackie. Ik ben in haar huid gekropen en heb hem gemaild. ‘Jackie’ schreef dat het zo leuk was geweest elkaar terug te zien, en of hij ook die klik had gevoeld.

Nog diezelfde avond was het raak. Ik trof een enthousiast antwoord aan van Remco. Zeker weten dat die klik er was geweest, en hoe! Ook hij had zich voorgenomen via via aan haar mailadres te komen, want hij wilde haar absoluut weer zien. Kennelijk hadden ze vroeger iets gehad, want daar maakte hij toespelingen op. Hij zou geen nee zeggen tegen een herhaling, stond er. Ik ging door de grond! Eigenlijk wist ik al genoeg, maar ik heb toch nog een tijdje doorgespeeld.

Zogenaamd had Jackie ook wel oren naar die plannen. Ik mailde namens haar wat uitdagende teksten, om te zien hoe hij daarop zou reageren. Hij ging zelfs een stapje verder! Hij beschreef zijn ultieme fantasie aan haar, misselijkmakend. Tegen mij bleef hij al die tijd doodnormaal doen, niet te geloven. Toen bleek dat hij zelfs in wilde gaan op ‘haar’ voorstel tot een afspraak, was het voor mij echt klaar. Ik moest weg bij hem, onze relatie was een grote leugen. Toch ben ik nog twee maanden gebleven, ik wilde niet dat hij iets zou vermoeden.

De afspraak tussen Remco en Jackie heb ik afgeblazen door ‘haar’ in paniek te laten mailen dat haar man alles had ontdekt, er grote drama’s waren ontstaan en dat ze het contact wilde afkappen. De avond dat Remco die mail ontving was hij terneergeslagen, merkte ik, maar de volgende dag was dat alweer over. Hij heeft haar nooit meer gemaild. Erg diep zat zijn gevoel voor haar dus niet. Twee maanden later ben ik vertrokken toen hij naar zijn werk was, ik kon tijdelijk bij een vriendin logeren. Zij is de enige die de waarheid weet. Remco is wanhopig, kennelijk gaf hij toch wel om mij. Hij smeekt me om terug te komen of in ieder geval uit te leggen wat hij heeft fout gedaan. Maar ik speel de ijskoningin. Hij zoekt het maar uit, met zijn verdriet heb ik totaal geen medelijden.”