Lisa ging tegen haar zin naar een parenclub

Lisa ging tegen haar zin naar een parenclub

De man van Lisa heeft een midlifecrisis en een van de dingen die hij graag wilde doen was naar een parenclub. Lisa ging tegen haar zin met hem mee.

De man van Lisa heeft een midlifecrisis en een van de dingen die hij graag wilde doen was naar een parenclub. Lisa ging tegen haar zin met hem mee.

Lisa: ‘Ik had nooit ja moeten zeggen. Want ik wilde absoluut niet naar een parenclub. Ik wist van te voren dat het niets voor mij zou zijn. Liefde en seks, ik kan het niet scheiden – ik wíl het ook niet eens. Maar het leek mijn man Erik zo spannend. Ik vermoed dat hij last heeft van een midlifecrisis. Hij doet het laatste jaar gekke dingen: fanatiek sporten, veel te hippe kleding dragen en de populaire uitdrukkingen van ons kinderen nazeggen. Die lachen hem uit als hij weer eens ‘vet’ roept. Ik moet er alleen maar vertederd om lachen. Ik ken Erik zo goed, nu al 30 jaar. Ik hou van hem om hoe hij is: óók van die quasistoere pose van hem. Dat vreemdgaan ook bij zijn midlifecrisis zou horen, daar was ik tot voor kort niet bang voor.

Onze relatie is liefdevol en eerlijk. Het is ons beiden wel eens overkomen dat we gevoelens voor een ander kregen. Dat vertelden we elkaar meteen. Ons motto was: als je er maar open over bent, hoeft het geen bedreiging te zijn. En dat werkte altijd. Verder dan eens over een ander fantaseren zijn we beiden nooit gegaan, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken.

Toen zag Erik een tijdje geleden een programma over parenclubs. Dat was niet de eerste keer natuurlijk; er zijn genoeg van dit soort dingen te zien. Maar het was wel voor het eerst dat hij op het puntje van zijn stoel zat. En hij stelde voor: ‘Zullen wij er ook eens heen, gewoon voor de grap?’ Hoe meer ik het afhield, hoe meer hij aandrong. Uiteindelijk heb ik toegegeven. Met de afspraak dat we alléén zouden kijken, verder niets.

We waren nog geen 5 minuten binnen en ik wilde alweer naar huis. De tent zat vol ordinaire stellen. Mannen in boxershorts, op blote voeten. Vrouwen vaak in overdreven uitdagende setjes. Keiharde muziek. Een gratis buffet waar een vieze walm vanaf kwam. Ik vond het vreselijk! Erik niet. Erik genoot. Hij heeft woord gehouden, er is niets gebeurd, hij heeft met niemand contact gezocht, maar hij vond het overduidelijk hartstikke leuk. Om zijn plezier niet te bederven heb ik niets gezegd: en met een stuk of 5, 6 wijn was het wel uit te houden. Openlijke seks heb ik niet gezien, gelukkig: dat gebeurde alleen boven in aparte ruimtes en daar zijn we niet geweest.

Tegen sluitingstijd dacht ik: ‘Hè hè, dit hebben we ook weer gehad.’ Ik hoopte dat Eriks nieuwsgierigheid nu bevredigd was. Dat bleek een grote vergissing. Hij vond het zó leuk dat hij weer wil. Hij is er zo fanatiek in dat ik hem haast niet herken. Waar is de man die altijd zoveel rekening met mij hield? Hij lijkt nu alleen nog aan zichzelf te denken. Hij wil opnieuw en dan ook in de seksruimtes kijken. Ik word verscheurd door al zijn plannen. Ik zie het absoluut niet zitten, maar als ik niet meega, zou hij dan dergelijke dingen alleen gaan doen? Voor het eerst in ons huwelijk zie ik problemen. Wat is er toch met mijn man aan de hand?’ 

Tekst: Lydia van der Weide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij nu doen als je in dezelfde situatie zat?

 • wilma schoenmakers
  wilma schoenmakers
  ik zou zeggen,ga maar alleen,,,maar dan gelijk je koffers meenemen...dan hoef ik je niet meer :(:(
  Beantwoorden
 • Moemsy
  Moemsy
  Ben het met mijn voorgangster helemaal eens (y)
  Beantwoorden
 • PatriciaD
  PatriciaD
  Misschien zijn er ook nog wel andere 'spannende' alternatieven te bedenken waar jullie je alletwee fijn bij voelen.
  Beantwoorden
 • fb_100002913850970_
  En daarbij vooral je gevoelens en angsten uitspreken. Een parenclub is iets waar je echt samen achter moet staan! Heel veel sterkte!
  Beantwoorden
 • Silver1987
  Silver1987
  eerlijkheid is toch een belangrijk iets in een relatie dus als je over je gevoel niet eerlijk kan zijn dan klopt er sowieso iets niet.. Ben eerlijk en wacht af wat hij er dan van zegt..
  Beantwoorden
 • Hellen73
  Hellen73
  Hij moet ook rekening houden met jouw gevoelens
  Beantwoorden
 • Theresa90
  Theresa90
  Eerlijk zeggen, het is een big deal en je kunt niet zomaar even doen alsof je het wel oke vind! Bij de meeste clubs mogen mannen volgens mij niet eens alleen naar binnen, de partner MOET mee, dus misschien dat hem dat afhoudt. Hoe je het ook bekijkt, een lastige situatie. Als hij niet naar een parenclub kan, gaat hij misschien wel een stap verder en zoekt hij een affaire / gaat naar een prostituee.
  Beantwoorden
 • bemelmans.maria@home.nl
  bemelmans.maria@home.nl
  vind die lustverhalen we erg overdreven vraag me af of het geen fantasie is ik sla ze ov(k)er
  Beantwoorden
 • bemelmans.maria@home.nl
  bemelmans.maria@home.nl
  zo het zelfde doen als Wilma :( :(:(
  Beantwoorden
 • felice.schulze
  felice.schulze
  Ik was de eerste maal al niet mee gegaan. Ik vind seks lust. En liefde die daarop functioneert hoef ik niet. Ik wens deze vrouw sterkte toe.
  Beantwoorden
 • DidiT
  DidiT
  eerlijkheid in communicatie tot elkaar is belangrijk. Vraag aan hem wat zijn motivatie is om naar een parenclub te gaan. Samen gaan verdiepen in de seksualiteit kan ook met tantra.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Willeke
  We zijn een 2e keer naar een niet commercieel parenclub, met enkele mannen, geweest, en ik kwam helemaal los. Had nooit gedacht dat ik zo opgewonden zou raken en zelfs mee wilde doen. Wat? ik wilde diverse keren door verschillende mannen genomen worden en dat is safe gebeurd. Liet me achter elkaar neuken en mijn man genoot ervan. Het zal hier niet bij blijven, alleen mijn man gaat de volgende keer ook volledig los.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen