Placeholder

Lindsey staat tussen haar twee beste vriendinnen in

‘Ik zit nu met een groot dilemma. Het vertellen of niet?’

‘Ik zit nu met een groot dilemma. Het vertellen of niet?’

Lindsey: ‘Irma en Nicole zijn al jaren mijn beste vriendinnen. Vroeger hoorde er nog een meisje bij ons clubje, maar die is verhuisd. Sindsdien doen we alles met z’n drieën. Je hoort weleens dat dit lastig kan zijn, maar wij hebben de grootste lol. We gaan zelfs met z’n drieën op vakantie.

Ik vind de meiden super. Met Irma kan ik net wat beter praten, Nicole is de gangmaker. Ze heeft zo’n humor, die meid. Maar waar ze op dit moment mee bezig is, dat vind ik weinig grappig. Ze heeft me laatst iets opgebiecht dat onze ‘drievrouws-vriendschap’ in groot gevaar brengt. Daarbij heeft ze mij ook nog in een onmogelijke positie gebracht en daar ben ik eerlijk gezegd woedend om.

Twee weken geleden belde ze me op om af te spreken. Irma kon niet, die was met haar vriendje een weekendje weg. Dat Nicole mij nu net wilde spreken, bleek geen toeval. Na wat gedraai en gekonkel vertelde ze dat ze een paar keer met Irma’s vriend naar bed is geweest. Bram. Híj had daar op aangestuurd, zei ze, door haar te overladen met sms’jes. Maar zij had geen nee gezegd. En nu voelde ze zich hartstikke rot. Schuldig én in de war, want zij was behoorlijk verliefd geworden. Of Bram ook wat voor haar voelde, dat kon ze niet goed peilen. Feit was wel dat hij steeds contact met haar zocht.

En inderdaad, terwijl ze mij dit allemaal vertelde, kwam er een sms’je van hem binnen. Terwijl hij dus een romantisch weekend met onze vriendin in Antwerpen zat!! In eerste instantie zat ik maar met open mond te luisteren. Dit achterbakse gedrag was niets voor Nicole dus ze moest wel echt verliefd zijn. Maar ja, dan nog: verliefd of niet, je kunt het toch niet stiekem met het vriendje van je beste vriendin aanleggen? Er zijn al genoeg onbetrouwbare jongens; als je nu zelfs je eigen beste vriendinnen niet meer kunt vertrouwen, nou, dan is het leven wel erg zinloos.

Eerst was ik alleen boos omdat ze Irma zo bedonderd had, toen realiseerde ik ook dat ze mij ook had meegetrokken in de ellende. Want wat moest ik nu? Nicole had mij wel vaker in vertrouwen genomen over iets en dan wilde ik gerust mijn mond houden, maar dit keer vond ik het heel wat anders. Irma is ook mijn vriendin en ik vind dit heel zielig voor haar. Ik heb Nicole gezegd dat ze óf heel snel moet kappen óf het Irma moet vertellen.

Ze heeft beloofd het eerste te doen. Maar eigenlijk geloof ik daar niets van. Als ik haar in de buurt van Bram zie, zie ik veel stoute – en vooral foute – signalen over en weer gaan. Die arme Irma weet niets en ik zit ertussen! Ik zit nu met een groot dilemma. Het vertellen of niet? Als ik dat doe, vergeeft Nicole mij dat nooit. Maar als ik niets zeg en Irma het later ontdekt, en dan ook nog hoort dat ik ervan wist, voelt zij zich dubbel bedrogen.’