Ei

Lifehack: we breken eitjes ons hele leven al verkeerd

Een ei breken is simpel, zou je denken. Gewoon een kwestie van ergens tegen aan tikken. Maar heb jij ook regelmatig last van schilen in je beslag? Met déze truc niet meer.

Het maakt namelijk een hoop verschil uit wáár je precies met het ei tegen aan tikt.

Rand van de kom

De meeste mensen breken hun eitjes door ze zachtjes tegen de rand van de pan of beslagkom kapot te slaan. Dit is simpel, maar niet de beste manier. Hiermee worden de stukjes schil namelijk naar binnen in het ei gedrukt. Dit maakt het lastiger om de stukjes eruit te vissen en de kans op eierschaaltjes in je beslag of pan is veel groter.

De truc

Wat wel werkt? Je eitje breken op de tafel in plaats van tegen de rand van een kom. Wanneer je een vlakke ondergrond gebruikt, breekt het ei minder makkelijk. Ook wordt hiermee de druk op het eitje gelijk verdeeld. Op deze manier heb je geen last meer van ongewenste schillen.

Bekijk onderstaande video voor de uitleg:

Tip

Nog een handige tip: leg een stukje papier of een handdoek onder de oppervlakte waar je het ei tegen aan gaat tikken. Dit voorkomt eventuele krassen.

Bron: Newsner Foto: Getty Images

Lees ook: dit deden we al die tijd verkeerd: zó maak je de perfecte pannenkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen