maxima

Déze lievelingskoekjes van koningin Máxima zijn een enorme hit op Instagram (en zo maak je ze)

Dit weekend was het feest in het Koninklijk Huis: koningin Máxima is 49 jaar geworden. Speciaal voor deze gelegenheid deelde ze het recept van haar lievelingskoekjes op Instagram.

En met succes.

Argentijnse lekkernij

“In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche”, is te lezen op de Instagram-pagina van het Koninklijk Huis. “Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!”

Naast het recept, deelde de koningin ook een aantal foto’s waar te zien was hoe zij de koekjes bakt. Daarnaast liet zij trots het eindresultaat zien.

Recept

Ingrediënten koekjes:
300 gr maizena
200 gr bloem
200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
150 gr suiker
4 eidooiers
1 theelepel soda (natriumbicarbonaat)
2 afgestreken theelepels bakpoeder
Het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanillepoeder
De geraspte schil van 1 citroen
1 theelepel cognac

Ingrediënten vulling:
Dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker)
Geraspte kokos

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe!
2. Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo‫’‬n 2 cm afstand van elkaar.
3. Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze.
4. Als de koekjes klaar zijn, kun je ze uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos.

De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar!

100.000 likes

Het bericht kon rekenen op enorm meer dan 100.000 likes en meer dan 5000 reacties. Het is hiermee de meest gelikete post sinds het Koninklijk Huis actief is op Instagram.

Dit bericht bekijken op Instagram

“In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!” – Máxima Ingrediënten koekjes: · 300 gr maizena · 200 gr bloem · 200 gr roomboter (op kamertemperatuur) · 150 gr suiker · 4 eidooiers · 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat) · 2 afgestreken theelepels bakpoeder · het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder · de geraspte schil van 1 citroen · 1 theelepel cognac Ingrediënten vulling: · dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker) · geraspte kokos Bereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe! Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo‫’‬n 2 cm afstand van elkaar. Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze. Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos. De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar! #vermijddrukte #thuisbakken #alfajores #recept #koekjes #koningin #KoninginMáxima #gefeliciteerd #verjaardag #eetsmakelijk 📸RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Bron/foto: Instagram Koninklijk Huis

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen