Placeholder

Leuke films voor de kids

Als het wat kouder wordt is een middagje naar de bioscoop leuk om te doen met je kinderen. Hier een voorproefje van drie films van Nederlandse bodem die nú in de bioscoop draaien.

Als het wat kouder wordt is een middagje naar de bioscoop leuk om te doen met je kinderen. Hier een voorproefje van drie films van Nederlandse bodem die nú in de bioscoop draaien.

Patatje oorlog

De negenjarige Kiek is energiek en stoer, maar raakt bezorgd wanneer haar vader (Johnny de Mol) als arts naar een oorlogsgebied vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels! Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond en een dode vader heeft.

 

Sinterklaas en het raadsel van 5 december

In deze Sinterklaasfilm lopen de Pieten op tegen een modern probleem. De meeste schoorstenen zijn verdwenen en veel huizen zijn tegenwoordig beveiligd met een alarm. De arme Pieten worden steeds door de politie achterna gezeten als ze proberen de kadootjes te bezorgen bij de kinderen. Wanneer Sinterklaas druk bezig is om het probleem van de Pieten op te lossen, wordt hij ontvoerd door de gemene Dr. Brein en haar handlangers Joris en Boris. Pakjesavond nadert en voor de Pieten en Sinterklaas wordt het een race tegen de klok om op tijd een oplossing te vinden en het heerlijke avondje te redden.

 

Bennie Stout

 

Met zijn zeepkist zet Benjamin 'Bennie' Stout de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto, die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennies vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Bennie schrijft stiekem zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als stout jongetje moet je mee in de zak naar Spanje en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

Bron filmbeschrijvingen: www.film1.nl