Lara heeft een relatie met de ex van haar vriendin

Lara heeft een relatie met de ex van haar vriendin

De nieuwe vriend van haar vriendin is erg leuk, maar verboden terrein. Wanneer het uitgaat tussen de 2 kan Lara zichzelf niet van hem weerhouden.

De nieuwe vriend van haar vriendin is erg leuk, maar verboden terrein. Wanneer het uitgaat tussen de 2 kan Lara zichzelf niet van hem weerhouden.

Lara (24): “Ik vond Jeroen altijd al leuk. De eerste keer dat Jolanda mij aan hem voorstelde, dacht ik: Zo, die heeft het getroffen! Die glimlach van hem was supersexy en hij had een vlotte babbel. Maar lang heb ik er niet bij stilgestaan. Hij was immers de nieuwe vlam van een van mijn beste vriendinnen, en daar blijf je af.

Nadat Jeroen en Jolanda een halfjaar een setje zijn geweest, liep het mis tussen hen. Ze hadden te vaak ruzie. Op vakantie in Thailand is het ontzettend misgelopen. Uiteindelijk heeft zij haar terugreis vervroegd. Met 2 andere vriendinnen stond ik haar op te wachten op Schiphol. Thuis troosten we haar met chocola en prosecco, en hoorden al haar grimmige verhalen aan. Natuurlijk gaven we haar in alles gelijk, zoals je dat nu eenmaal doet bij vriendinnen. Maar ik dacht soms wel: jij bent ook niet de makkelijkste, Jolanda!

Aan het einde van haar beklag vertelde Jolanda dat ze ook nog vermoedde dat Jeroen vreemdging. Met wie, ze had geen idee, maar ze meende echt zeker te weten dat er een ander was. Dat gaf zo’n hevige steek van jaloezie in mijn buik dat ik er zelf verbaasd over was. Wat hij deed, was míjn zaak toch niet?

Een maand later liep ik Jeroen opeens tegen het lijf. In een kroeg waar we allebei uit waren. Hij bood me een biertje aan en begon te praten over zijn relatie met Jolanda. Hij wilde duidelijk zijn kant van het verhaal doen. Halverwege heb ik het afgekapt. ‘Joh, je hoeft je tegenover mij niet te verdedigen,’ zei ik. ‘Ik mocht jou altijd graag en dat het nu uit is tussen jullie, verandert daar niets aan.’ Hierna hebben we over andere dingen gepraat. Over de reis, die hij in zijn eentje had afgemaakt, over zijn en mijn werk, over onze jeugd… Het gesprek ging steeds dieper en het werd later en later.

Toen de kroeg sloot, zijn we naar een nachtcafé gegaan. Ook daar werden we er op een gegeven moment uitgezet. De uitnodiging om bij hem thuis nog wat te drinken kon ik niet weerstaan. Als ik in zijn ogen keek voelde ik mijn knieën knikken. Ik wist toen al wel dat we daar heus niet alleen zouden kletsen. We hebben het 3 keer gedaan die nacht. Fantastisch was het. Ik was nog maar net weg, of hij sms’te me al, en binnen een week was het echt aan tussen ons. Maar hoe moest ik dit nu aan mijn vriendin vertellen? Voor ik daar een antwoord op had bedacht, zijn we gezien. Jolanda belde mij zelf op, woedend. Dat snapte ik wel: de ex van je vriendin is verboden terrein. Toch dacht ik dat we dit wel uit konden praten. Maar tot mijn grote schrik bleek ze te denken dat wij al veel langer iets hadden. Dat hij al vreemd was gegaan met mij toen zij nog bij elkaar waren!

Helaas heb ik haar niet kunnen overtuigen dat dit echt niet waar was. Haar niet, en onze andere vriendinnen ook niet. Die staan pal achter Jolanda en hebben mij laten vallen. Vreselijk vind ik dat. Hoewel ik heel gelukkig ben met Jeroen – hij is echt een waanzinnig leuke jongen – mis ik mijn vriendinnen erg…”  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen