Kun je aluminiumfolie of bakpapier in de airfryer gebruiken?

Wie een airfryer heeft, weet dat het schoonmaken van het apparaat niet het leukste klusje is. Kun je geen bakpapier of aluminiumfolie gebruiken om de olie- en etensresten op te vangen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, het is mogelijk – máár er zit wel een keerzijde aan.

Juiste manier

Op de website van Airfryer-fabrikant Philips valt te lezen dat het gebruik van aluminiumfolie of bakpapier kan, mits je het op de juiste manier in het apparaat plaatst. Je moet er hierbij voor zorgen dat beide producten niet het hele mandje bedekken. Ook mogen ze niet buiten de bak uitsteken. Immers: je eten wordt alleen knapperig en gelijkmaatig gaar als er lucht door de mand kan stromen. Bedek je de bodem van de mand, dan neemt de luchtstroom af en worden de gerechten minder smakelijk en krokant.

Niet aanzetten zonder voedsel

Ook moet je de heteluchtfriteuse nooit aanzetten met aluminiumfolie of bakpapier erin en zonder voedsel. Doe je dit wel, dan kan het bakpapier of de aluminiumfolie naar het verwarmingselement worden gezogen en gaan branden. Philips geeft als tip dat je het beste een stuk van het materiaal kunt gebruiken dat iets groter is dan de maaltijd die je in de airfryer wilt bereiden.

Bron: KookFans
Foto: Getty Images

Lees ook: dit zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruik van een airfryer

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.