Thuis

Koninginnedag 2013

Weet jij al wat je gaat doen op de allerlaatste Koninginnedag? In deze steden wordt het in ieder geval feest!

Amsterdam
Dit jaar is Amsterdam toch echt de stad waar het allemaal om draait met Koninginnedag. Hier wordt namelijk om 10.00 uur Prins Willem-Alexander ingehuldigd. Dit duurt tot ongeveer 15.30 uur. Om 19.00 uur maken hij en Máxima de Koningsvaart op het IJ.

Verder zijn er veel feesten te bezoeken in Amsterdam. Zo heb je verschillende cafés die een feestje bouwen, maar er zijn ook hele festivals georganiseerd, zoals Kingsday bij het Olympisch gebied.

De Vrijmarkt in het Vondelpark is leuk voor het hele gezin. Hier staat het vol met kraampjes van kinderen die een extra zakcentje proberen te verdienen. Wie weet koop je wel iets wat meer waard is dan je denkt.

Kijk voor alle activiteiten in Amsterdam op www.koninginnedagamsterdam.nl

 

Rotterdam
Voor een heerlijk dagje vermaak ben je in Rotterdam aan het juiste adres. Je hebt hier niet alleen veel muziek, maar ook een kermis, circus en uiteraard de vrijmarkt in het centrum. Voor de feestgangers is Plein 1940 aan de Blaak de perfecte locatie om lekker te swingen. En als klap op de vuurpijl wordt in Ahoy Rotterdam een groot muziekfeest georganiseerd. Om 19.30 uur zal hier het nieuwe koningspaar live worden toegezongen met het Koningslied.

Kijk voor alle activiteiten in Rotterdam op www.rotterdam.nl/programmakoninginnedag

 

Eindhoven
Eindhoven is niet voor niets de gekste. Op de jaarlijkse Oranjemarkt staat dit jaar namelijk een open podium. Iedereen die een Oranjeboodschap heeft kan hem hier kwijt. Verder wordt hier de hele dag muziek gedraaid en kun je op de markt kopen en verkopen wat je wilt. Ook erg gezellig zijn de 40 kroegen op Stratumseind. Met een drankje in je hand en de verschillende soorten muziek vermaak je je prima in de mensenmassa.

Kijk voor alle activiteiten in Eindhoven op www.eindhovenisking.nl/nl/koninginnedag

 

Groningen
Op Koninginnedag zelf zijn er verschillende activiteiten te doen voor jong en oud in Groningen. Een heerlijke stad om Koninginnedag met het gezin door te brengen. Er wordt de hele dag muziek gedraaid en op de vrijmarkt kun je lekker tussen de oude spulletjes snuffelen. Ieder jaar wordt er op de Grote Markt een feestelijke entertainmentshow gehouden, met onder andere een kinderdisco en optredens van popartiesten.

Kijk voor alle activiteiten in Groningen op www.oranjegroningen.nl

Reageer op dit artikel

Instagram