Placeholder

Je zorgverzekering

December is het ideale moment om je zorgverzekering onder de loep te nemen. Vriendin heeft alle kosten voor je op een rijtje gezet voor de aanvullende pakketten en de tandartsverzekering.

December is het ideale moment om je zorgverzekering onder de loep te nemen. Vriendin heeft alle kosten voor je op een rijtje gezet voor de aanvullende pakketten en de tandartsverzekering.

Als je besluit over te stappen naar een andere verzekeraar, moet je voor 1 januari 2012 je huidige zorgverzekering schriftelijk opzeggen. Door de feestdagen en drukte bij de post kun je dit het best begin december doen. Je hebt tot 1 februari 2012 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Ook al sluit je de nieuwe zorgverzekering af na 1 januari 2012, dan gaat de verzekering nog steeds op 1 januari in. Vanaf die datum ben je dus verzekerd bij je nieuwe zorgverzekeraar.

In Vriendin 48 lees je alle informatie over de basisverzekering.

Aanvullende verzekering
Een aanvullend pakket dekt de kosten die niet in de basisverzekering zijn opgenomen. Bekijk je zorgbehoeften goed, en controleer welke verzekering hier het best bij past. Om het kiezen net even wat makkelijker te maken heeft Vriendin een overzicht gemaakt van de cijfers van de goedkoopste aanvullende pakketten die verzekeraars aanbieden.

Overzicht aanvullende pakketten 2012

Tandartsverzekering
Ook is het belangrijk de tandartsverzekering te bekijken. Deze moet je over het algemeen apart afsluiten. Met het overzicht van de goedkoopste tandartsverzekering per zorgverzekeraar, kun je duidelijk zien waar je het goedkoopst uit zal zijn.

Overzicht tandartsverzekering 2012

Tip 1
Een zorgverzekering kan nog zo goedkoop zijn, vaak moet je alsnog veel medische zorg zelf betalen waardoor je duurder uit bent. Op  http://www.verzekeringssite.nl/ kun je verzekeringen vergelijken en kijken welke het best bij jouw wensen aansluit.

Tip 2
Geld besparen? Volgens de vergelijkingssite www.independer.nl is het veel goedkoper om een zorgverzekering af te sluiten via internet. Het kan je tot wel € 189,- per jaar schelen!