Kristen: ‘Ik word heel onzeker van de ex van mijn vriend’

Kristen: ‘Ik word heel onzeker van de ex van mijn vriend’

Kirsten is heel blij met haar vriend, maar zijn ex zit haar dwars…

Kirsten is heel blij met haar vriend, maar zijn ex zit haar dwars…

‘Mijn vriend Remco is een extroverte man. Waar hij ook komt, hij voelt zich overal op zijn gemak en heeft altijd het hoogste woord. Ik ben meer iemand die de kat uit de boom kijkt; meer een luisteraar dan een prater. Ik was dan ook erg verbaasd dat Remco op mij viel. Verbaasd én gestreeld.

Ik ben er trots op om bij hem te horen. Ik warm me in zijn uitbundigheid en hij steekt me zelfs aan. Ik begin steeds losser te worden en dat vind ik fijn. Maar in één situatie word ik stiller en stijver dan ik ooit ben geweest. En dat is wanneer zijn ex-vriendin in de buurt is.

Angela heet ze en ik voel mij in alle opzichten de mindere van haar. Angela is fotomodelachtig mooi, slim en ad rem. Ze is prominent aanwezig in gezelschap. Remco en zij hebben zes jaar samengewoond en ze zijn nog altijd goed bevriend. Omdat ze deel uitmaken van hetzelfde clubje, zien ze elkaar dus nog vaak. En ook ik word dus om de haverklap met haar geconfronteerd.

Hoewel ze erg aardig tegen mij doet word ik bloednerveus van haar. Ze lacht, ze kletst, ze grapt en hoe meer plezier ze maakt, hoe saaier ik mij voel. Ik klap helemaal dicht. Om eerlijk te zijn snap ik niet waarom Angela en Remco geen stel meer zijn. Een kind kan zien dat zij een geweldig paar vormen.

Dat wáren ze ook, zegt Remco, tot Angela verliefd werd op een ander. Hoewel dat uiteindelijk niets geworden is, heeft dat er wel voor gezorgd dat hun relatie knalde. Remco heeft daar veel pijn van gehad maar nu is hij er helemaal overheen. Tenminste, dat zegt hij. Hij beweert dat hij Angela nooit meer terug zou willen en veel gelukkiger is met mij.

Zolang we lekker met z’n tweetjes zijn, geloof ik dat wel. Dan voel ook ik hoe goed wij het hebben samen. Maar zodra Angela in de buurt komt, slaat de twijfel toe. Zij is zo sprankelend! Hoe bestaat het dat hij mij leuker vindt dan haar? Ze gaan ook nog zo makkelijk met elkaar om. Ze raken elkaar vaak aan en onlangs zag ik dat zij een snoepje, dat hij niet lustte en uit zijn mond pakte, in haar eigen mond deed. Dat is wel érg familiair!

Remco zegt dat dit inderdaad het perfecte woord is: zij voelt voor hem als familie, als een soort zus. Dat geeft toch niets? Hij kan het zo overtuigend uitleggen dat ik er geen punt van durf te maken. Maar ik blijf het vreselijk vinden en word er heel onzeker van. Binnenkort gaat de vriendengroep van Remco een lang weekend zeilen. Ook wij zijn uitgenodigd. Maar natuurlijk gaat ook zijn ex mee. Ik zie het dus absoluut niet zitten. Maar Remco alleen laten gaan wil ik al helemaal niet: wie weet bloeit er dan wel weer iets tussen hen op? Het zal er dus wel op uitdraaien dat ik toch meega. Om mij het hele weekend te verbijten. Het stomste is dat ik niet eerlijk durf te zijn tegen Remco. Ik wil mij groot houden. Maar ik moet het hem maar gewoon gaan vertellen. Want hier word ik doodongelukkig van.’

Tekst: Lydia van der Weide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zou jij het erg vinden als je ex zo’n relatie had met zijn ex?

 • Sunshine91
  Sunshine91
  ik me dan toch onzeker zou voelen. Ook al is het niks, toch zou ik het niet fijn vinden. Maar ik denk omgekeerd ook.
  Beantwoorden
 • Kathlinne
  Kathlinne
  ik mijn vriend vertrouw, een relatie zonder wederzijds vertrouwen heeft geen stevige basis en is in mijn ogen dan ook geen goede relatie. Het enige wat ik een beetje te ver vind gaan is dat met dat snoepje, dat zou ik zelfs bij familie en mijn eigen vriend niet doen. Al is dat meer omdat ik het smerig vind dan dat ik er jaloers van word. :
  Beantwoorden
 • Justme.85
  Justme.85
  Ik wordt er ook heel onzeker van.. Mijn vorige vriend ging ook nog heel goed met zijn ex om.. Vreselijk
  Beantwoorden
 • Chiai
  Chiai
  het in een relatie om vertrouwen draait, en hij zelf zegt dat het over is tussen hun twee, dus zou er zelf niks achter zoeken. Je hebt alleen jezelf ermee en met dat snoepje gaat alleen wel te ver ja maar dat zou ik ook gewoon meteen duidelijk maken. er zijn wel grenzen
  Beantwoorden
 • happiness
  happiness
  Beetje apart om zo, n relatie te hebben met je ex. Zou ik een raar gevoel van krijgen.
  Beantwoorden
 • LadyMum
  LadyMum
  Erg is een groot woord, zou me wel erg ongemakkelijk bij voelen. Ligt er natuurlijk hoe hun contact samen is, wordt het te close dan spring ik in! Want jou eigen vriend hoort jou trots te maken en mee te pronken en niet met zn ex! Vrienden blijven, als dat kan prima! Maar, wel op normale vrienden manier!!
  Beantwoorden
 • Tamaarvz
  Tamaarvz
  het niet voor niks over is.... ex is ex.... Met een reden!!
  Beantwoorden
 • eerliijkalter
  eerliijkalter
  er ALTIJD gevoelens spelen!!! ik heb ook zoon man gehad hem gedumped die ex kon hem na 10 jaar nog niet loslaten doei Remco!!! zijn ex stookt heel subtiel ik herken het van mn ex der vriend en hij mij elke ekeer smsen !! bellen ik was er klaar mee
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  Nina
  Hoi ik snap je helemaal. Ben heel erg benieuwd hoe het nu bij jullie gaat?
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Jane
  zijn ex gewoon over de vloer komt bij ons en nog steeds de kast en koelkast in gaat, terwijl ik er ben.... of hem om geld vraagt op voetbal, hij haar zijn portemonnee geeft en zij er gewoon geld uit haalt. En ga zo maar door....
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Jane
  ik ook in zo een relatie zit; zijn ex kan mijn partner niet loslaten. Het is elke dag wel iets.... bellen in paniek, kun je komen, kunnen we effe bellen, wat vindt je hiervan.... is mijn sweater niet leuker zo? Gek word ik van dat mens.... en altijd een excuus.... het is voor onze zoon..... ik moet het niet doen zo want dan is er ruzie....
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Annick De Beukelaer
  Mijn partner heeft ook een goede realtie met zijn ex,volgens hem vd kinderen maar als ik ook ondervind dat hij de hond leuk vind van zijn ex en hiervan foto s en filmkes leuk vind op fb maak ik me toch zorgen Trouwen mijn partner kan ook ni verdragen dat ik contact heb met mijn ex en wij zien mekaar mss 2x per jaar kinderen zijn groot maar hij ziet zijn ex minstens 2x per week voor de jongste dochter maar stapt ook nog het huis binnen zonder moeite geeft mij niet echt een leuk gevoel als nieuwe partner
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Rietje
  Ex moet exit om een goede relatie te kunnen opbouwen. Vergevingsgezindheid is belangrijk, want haat brengt ook jouw nieuwe relatie in gevaar. Achter je laten, er lessen uit trekken en klaar.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Nona
  Ik zal niet jaloers zijn maar zal mijn trots en mijn Norman en warden er aangetast worden en dat ga Ik niet toelaten! . Dus , Ik zal het nooit accepteren.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen