Wauw: Dierenbescherming deelt foto's van metamorfose verwaarloosd hondje

Is het erg om je hond elke dag hetzelfde eten te geven?

Veel hondeneigenaren geven hun viervoeter elke dag hetzelfde te eten. Maar is dit eigenlijk wel zo goed voor de gezondheid van je dier?

Veterinair voedingsdeskundige Joseph Bartges legt uit.

Elke dag hetzelfde

Dat het voor mensen belangrijk is om gevarieerd te eten, moge duidelijk zijn. Maar hoe zit dat eigenlijk bij honden? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: technisch gezien kan het geen kwaad. Zolang de voeding maar uitgebalanceerd is en voldoende voedingsstoffen bezit, kun je je hond elke dag hetzelfde voorschotelen.

Variëren

Heb je een puppy, dan adviseert Bartges om wat meer variatie aan zijn dieet toe te voegen. Hiermee kun je voorkomen dat de hond later kieskeurig wordt. Ook voor oudere honden kan afwisselen met voer voordelen opleveren. Het is niet noodzakelijk, maar zorgt wel voor een gevarieerder dieet waarmee het dier verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Aanpak

In een interview met Well + Good legt hij uit dat variëren heel simpel kan. Zo zijn er ook merken die speciaal voer aanbieden dat je als ‘rotatievoeding’ kunt gebruiken. Je kunt verschillende smaken voer kiezen met verschillende dierlijke ingrediënten, en dit afwisselen met groenten en fruit.

Om het overzichtelijk te houden, kun je ervoor kiezen om een voedingsschema te maken voor je hond. Probeer elke maand een nieuwe smaak uit en houd bij welk voer hij/zij wel en niet lekker vindt. Uiteindelijk kun je dan gaan afwisselen met al het voer wat in de smaak viel.

Het beste is om niet direct over te gaan op ander voer, maar je hond er eerst aan te laten wennen. Dit kun je doen door het oude voer een beetje met het nieuwe voer te vermengen.

Lees ook: déze fruitsoorten mag je hond gewoon eten volgens experts (en déze niet)

Bron: Margriet, Well + Good
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Anoniem
    gerty penders -
    nou mijn hond kreeg altijd zijn voer hij snoepte wel eens een stukje kaas of een ijsje vond hij ook lekker hij vond bv spinazie lekker en deze labrador is 12 jaar en 6 maanden geworden en hij was gezond
    Beantwoorden