Ontwerp Zonder Titel 2021 03 16t094806.644

Déze fruitsoorten mag je hond gewoon eten volgens experts (en déze niet)

Sommige fruitsoorten zijn een gezonde snack voor een hond. Andere fruitsoorten vormen juist een gevaar. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

Druiven

Mag je jouw hond een paar druiven voeren? Nee, deze fruitsoort kun je je hond beter niet geven. Zowel druiven, als krenten en rozijnen kunnen nierschade aanrichten. Het effect verschilt wel per hond, maar om het zekere voor het onzekere te nemen kun je deze soort beter overslaan.

Besjes

Blauwe besjes zijn een gezonde snack voor honden. Zo zijn ze caloriearm en zitten ze bomvol antioxidanten. Ook aardbeien zijn een goede optie. Bramen, cranberries en frambozen kunnen ook geen kwaad, maar hier kun je er beter niet te veel van geven. Dit zou te maken hebben met het stofje xylitol, wat soms schadelijk voor honden kan zijn.

Watermeloen

Deze typisch zomerse fruitsoort is een hele gezonde snack voor honden. Doordat de watermeloen veel water bevat, is het de ideale snack op een warme zomerdag. Probeer eens bevroren watermeloen en vergeet niet de korst en pitten te verwijderen.

Lees ook: Leuk om te weten: waar dromen honden eigenlijk over?

Appels en bananen

Zowel bananen als appels zijn een gezonde snack voor honden. Houd er wel rekening mee dat bananen veel calorieën en vezels bevatten. Deze vezels kunnen soms tot spijsverteringsproblemen leiden. Appels zijn altijd een goede keuze. Zo zitten er weinig proteïnes en vetten in een appel.

Sinaasappel

Over het algemeen kan een sinaasappel geen kwaad. Ook een mandarijn kan een gemiddelde hond prima verdragen. Heeft jouw hond een gevoelige maag of problemen met de stofwisseling? Dan kun je dit fruit beter vermijden.

Ananas

Een stuk ananas is erg gezond voor je hond en zal hij of zij erg lekker vinden door de zoete smaak. Een bepaalde groep enzymen, genaamd Bromelaïne, helpt een hond om proteïnes op een juiste wijze te verwerken.

Lees ook: Je (ochtend)humeur een boost geven? Kies dan voor déze fruitsoort

Foto: GettyImages
Bron: Southernliving

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *