Placeholder

Goede voornemens

Het is weer tijd voor nieuwe voornemens. Wat zijn jouw goede voornemens?

Het is weer tijd voor nieuwe voornemens. Wat zijn jouw goede voornemens?

Met stip op nummer 1 staat natuurlijk afvallen. Met de kerst net achter de rug en de zomer ergens in het verschiet wil iedereen het liefst weer strak in het lijf zitten. Daarom is meer sporten en bewegen ook een welbekend goed voornemen. Met de hopeloze economie zullen er dit jaar ook genoeg mensen zijn die in het nieuwe jaar zuiniger willen gaan leven, de financiën op orde willen brengen, sparen of een nieuwe baan willen zoeken. Voor de rokers onder ons staat stoppen met roken ook vaak hoog op het lijstje. 

Het blijft echter lastig om deze goede voornemens ook echt te laten slagen, dus geven we je wat tips mee om het nieuwe jaar goed te beginnen:

  • Wees realistisch in je goede voornemen, want dan blijf je positief. Wil je meer gaan bewegen maar is fitness of de sportschool niks voor jou? Zoek dan een leuke dansles en probeer alles op de fiets te doen. Het goede voornemen moet geen straf worden!
  • Zorg voor een concreet plan. Stippel uit hoe je wilt beginnen, welke stappen je precies wilt zetten en in welke tijdsperiode je de stappen wilt laten slagen. Wees wel realistisch, dan is de slagingskans een stuk hoger.
  • Je goede voornemen is makkelijker te bereiken wanneer je dit samen met iemand doet. Vraag vriendinnen en familie naar hun goede voornemens, wie weet komen ze overeen en kunnen jullie elkaar helpen.
  • Durf om hulp te vragen. Op deze manier laat je je motiveren door anderen en kun je ook je hart luchten wanneer je in een dipje zit. Dit geeft je weer nieuwe energie.
  • Het is vooral belangrijk om jezelf te motiveren op een positieve manier. Door je goede voornemen in stapjes op te delen en je na elk stapje te belonen met iets leuks of iets lekkers blijf je er zin in hebben. Zo bereik je geleidelijk aan je ‘nieuwe ik’.
  • Bereidt je voor op momenten en situaties waarbij het moeilijk zal zijn om je aan je goede voornemen te houden en probeer hier op in te spelen.

Maak van je goede voornemen iets leuks, je zult zien dat je het langer volhoudt en je doel eerder bereikt. Dat bewijst ook dit filmpje: