gember

Met déze tips kun je gember langer bewaren

Gember is hartstikke gezond en kun je op verschillende manieren gebruiken. Wij geven een aantal tips waardoor je gember langer kunt bewaren.

Gezond

Verse gember heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo heeft het een positief effect op je spijsvertering en zou het ontstekingen in je lichaam kunnen verminderen. Daarnaast helpt gember ook bij het bestrijden van een verkoudheid of griepje en zouden misselijkheidsgevoelens afnemen. Er wordt zelfs gezegd dat gember vervelende menstruatiekrampen zou kunnen doen verminderen. Als je gember in huis hebt gehaald, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk bewaren. Gember is namelijk vrij prijzig vaak en deze wil je dus niet na een paar weken weg moeten gooien.

Lees ook: Lekker en gezond: dít zijn de voordelen van pompoenpitten

Tips

Als je gember net vers in huis hebt gehaald en deze een langere tijd zou willen bewaren, dan kun je het beste een luchtdicht bakje gebruiken om de gember in op te bergen. Vervolgens plaats je het bakje in de groentelade van je koelkast. Door dit te doen, kun je gember een maand of zelfs langer bewaren. Als je de gember al gepeld hebt, zal deze minder lang houdbaar zijn. Door de gember in plasticfolie te rollen en eveneens in de groentelade te bewaren, kun je de gember nog zo’n drie weken gebruiken. Als je de gember de komende weken niet gaat gebruiken, zou je deze ook in de vriezer kunnen leggen. Het is dan wel belangrijk om de gember van te voren goed te wassen en te drogen. Vervolgens doe je de gember in een plastic zakje. Het fijne aan ingevroren gember is dat je deze voor gebruik direct kan snijden en niet hoeft te wachten totdat de gember ontdooid is.

Lees ook: Bewezen: gemberthee helpt tegen menstruatiekrampen

Foto: GettyImages
Bron: RealSimple.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.