Thuis

Een weekje zonder Whatsapp

We geven toe: Whatsapp is een geweldige vondst. Maar het is ook verslavend, kost bergen tijd en vaak is het leuker als je gewoon belt of bij iemand langsgaat. Probeer daarom eens een weekje niet te whatsappen. Onmogelijk? Wij probeerden het uit.

Webredacteur Melissa besloot een week geen Whatsapp te gebruiken.

Ik Whatsapp veel in de avond. Ik klets eindeloos met vriendinnen en ik maak afspraken voor het weekend. Ook voor het slapengaan, terwijl ik weet dat je voor het slapen beter een goed boek kunt lezen. Ik las steeds vaker dat mensen minderen met Whatsapp en daarom besloot ik het ook uit te proberen. Ik stopte een week. Hieronder vertel ik hoe dat was.

Ik verwachtte dat ik mezelf op dag 1 zou tegenkomen. Zou het mij wel lukken om die telefoon links te laten liggen? Eigenlijk viel mij dat reuze mee. Doordat ik geen meldingen meer kreeg, had ik ook niet het idee dat ik informatie misliep. En als ik iets wilde weten, dan belde ik gewoon. Ik vind bellen veel gezelliger. Voor het slapengaan las ik die week een boek. Hierdoor werd ik slaperig en viel ik sneller en rustiger in slaap.

De voordelen die ik tegenkwam:
-Het was rustiger in mijn hoofd.
-Voor het slapengaan las ik een boek en sliep ik rustiger.
-Bij iemand langsgaan of bellen vond ik veel leuker.
-Ik hield veel meer tijd over voor andere dingen.

Halverwege de week werd het wel lastiger hoor. Bijvoorbeeld als ik even snel iets moest regelen. Daarom gebruik ik Whatsapp nu gewoon weer, want het blijft een handige tool om afspraken te maken met vriendinnen. Wel gebruik ik het veel minder. Want ik weet, ik kan heel goed zonder! 

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram