keukenspullen keuken

Dit zijn de 7 dingen waar je op moet letten met een nieuwe keuken kopen

Een nieuwe keuken is een grote investering die veel tijd en moeite kost. Het is belangrijk om de juiste beslissingen te nemen als het gaat om het aanschaffen van je droomkeuken.

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij het selecteren van de perfecte keuken voor jouw behoeften. Om ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerde keuzes maakt, staan in deze blog 7 dingen die je in overweging moet nemen voordat je eindelijk besluit tot het aanschaffen van een nieuwe keuken.

Een betrouwbare aanbieder

In de eerste plaats is het van groot belang om een betrouwbare aanbieder van keukens te vinden. Je wilt met een keuken kopen er immers van verzekerd zijn dat de keuken aan al je maatstaven voldoet, want het is een behoorlijk intensieve investering voor je huis. Kijk daarom goed rond naar welke aanbieders van keukens er allemaal in de buurt zijn en lees de recensies goed door. Zo weet je zeker dat je de juiste partij vindt om de perfecte keuken voor je woning te vinden.

Keukens die aan maatwerk voldoen

Tevens is het zaak dat je ervoor zorgt dat de keuken die je aanschaft aan maatwerk voldoet. Je wilt immers een keuken kopen die bij jouw behoeften en plaatsing past. Daarbij is een keuken op maat meestal de beste oplossing hiervoor. Veel bedrijven bieden aan om alles op maat te maken, waardoor je zeker weet dat het volledig aansluit bij de ruimte die je ter beschikking hebt. Zorg er verder ook voor dat de keuken op maat aan al je andere wensen voldoet.

Je budget

Als derde is het belangrijk dat je een goed idee hebt van welk budget je kunt besteden aan de keuken. Er zijn veel verschillende soorten keukens die je kunt kopen, van budgetkeukens tot luxe keukens, maar er zijn ook nog andere kosten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de kosten voor afvoer, water, elektriciteit en gas. Door van tevoren een budget vast te stellen, kun je gericht zoeken naar een keuken waar je het meest van kunt profiteren en die je in de toekomst geen financiële problemen oplevert.

De hoeveelheid opslagruimte

Verder is het van belang om te bepalen hoeveel opslagruimte je nodig hebt in de keuken. Er zijn veel verschillende opties qua opslagruimte, afhankelijk van je voorkeur en wat je moet opbergen. Denk bijvoorbeeld aan een traditionele kast, lades of kruidenrekken. Kijk daarom goed wat je nodig hebt om er voor te zorgen dat je keuken zo efficiënt mogelijk wordt ingericht. De meeste mensen hebben de neiging om meer opslagruimte dan nodig te kiezen, dus zorg ervoor dat je een realistisch idee hebt van wat je echt nodig hebt voor je keuken.

De stijl van de keuken

Als vijfde is het belangrijk om te kiezen voor een stijl van keuken die bij jouw smaak past. Je kunt kiezen uit verschillende soorten stijlen, zoals moderne, strakke, klassieke of landelijke keukens. Kijk wat voor stijlen er zijn en welke het beste aansluit bij jouw smaak. Je kunt ook verschillende materialen overwegen, van hout tot steen of glas, om voor een uniek ontwerp te zorgen dat je huis op een bijzondere manier verfraait. Daarnaast dient de stijl en materiaal ook bij de rest van je huis te passen, dus zorg ervoor dat de keuken er mooi uitziet en in balans is met de rest van je woning.

Hoe lang de keuken mee zal gaan

Tevens is het zaak om te kiezen voor een keuken die meerdere jaren meegaat. Kijk dus goed wat voor materialen er gebruikt worden en of deze bestand zijn tegen slijtage en eventuele schade. Kies ook voor kwalitatief goede apparatuur, zoals koelkasten en ovens, waarvan je zeker weet dat ze jarenlang mee gaan. Uiteindelijk wil je een keuken die je niet alleen mooi vindt, maar ook een die je jarenlang kan gebruiken.

De hoeveelheid onderhoud

Tot slot is het belangrijk dat je de hoeveelheid onderhoud in de gaten houdt die nodig is voor je keuken. Kies materialen en apparatuur die niet veel onderhoud nodig hebben, zoals een roestvrijstalen gootsteen, een composiet werkblad of tegels met kleine voegen. Op deze manier heb je meer tijd over om van je keuken te genieten en hoef je niet veel onderhoud te doen en is het makkelijker om je keuken schoon te maken.
Wanneer je van deze 7 aspecten rekening houdt, ben je er zeker van dat je de perfecte keuken vindt. Alvast veel succes!

Deze tekst is geschreven in samenwerking met superkeukens.nl
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.