Boodschappen supermarkt

Dít zijn de 5 smerigste plekken in de supermarkt

Je kunt je voorstellen dat de supermarkt niet de meest hygiënische plek op aarde is. Vooral deze plekken zijn een bron van bacteriën.

1. De groente- en fruitafdeling

Je bent vast en zeker niet de enige die even in een fruitstuk knijpt om te zien hoe rijp het is. Grote kans dat jouw bananen en appels al door tientallen andere mensen zijn vastgehouden.

2. Verpakt rauw vlees

Uit onderzoek van de Britse voedsel- en warenautoriteit is gebleken dat 40% van de kipverpakkingen bacteriën bevat aan de buitenkant. De reden is dat veel doosjes nog weleens willen lekken.

3. De loopband

Wetenschappers van de Universiteit van Michigan ontdekten verschillende bacteriën op alle 42 loopbanden die ze onderzochten.

4. Het kassameubel

Het kassameubel wordt vaak gebruikt om even je tas op te leggen om boodschappen in te pakken of een portemonnee te zoeken. Dezelfde tas die bijvoorbeeld op de grond van een trein, openbaar toilet of sportschool heeft gestaan.

5. Het pin-apparaat

Het pin-apparaat wordt dagelijks door tientallen mensen gebruikt. Niet vreemd dus dat uit onderzoek is gebleken dat de toetsen net zo veel bacteriën bevatten als een openbaar toilet.

Bron: NZ Herald, Libelle
Foto: Getty Images

Lees ook: zo proberen supermarkten ervoor te zorgen dat je meer geld uitgeeft

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen