Curious Kittens Watching Water Flush In Toilet

Dít is waarom je kat graag meeloopt naar de wc

Elk kattenbaasje zal het herkennen: zit jij rustig op de wc je behoefte te doen, word je ondertussen aangestaard door twee nieuwsgierige ogen. Waarom wil je huisdier toch zo graag mee als jij naar het kleinste kamertje gaat?

Nou, er kunnen verschillende redenen voor zijn.

1. Je kat wil aandacht

Grote kans dat jij je kat nog even aanhaalt als jij op het toilet zit. Hierdoor kan het zo zijn dat je dier jouw bezoekje aan het toilet associeert met een positieve uitkomst. Het gevolg is dat hij of zij telkens met je meegaat.

2. Je kat is nieuwsgierig

Dit zijn de dieren van nature, en hierom zijn ze ook benieuwd wat jij gaat doen in dat kleine kamertje. Zeker als je de deur op slot doet, wil je kat weten wat er daar gebeurt.

3. Je kat is graag bij je

Mogelijk is je kat erg aanhankelijk en volgt je sowieso overal naartoe. Logisch dat hij of zij ook meegaat tijdens je toilet-bezoek.

4. Je kat voelt zich veilig in jouw buurt

Dit betekent tegelijkertijd dat je dier zich onveilig kan voelen wanneer je er niet bent. Het gevolg is dat hij of zij liever dicht bij jou is, en dus ook wanneer je naar het toilet gaat.

5. Je kat bakent zijn territorium af

Loopt je kat ook mee met andere gasten die naar het toilet gaan? Dan zou het kunnen dat hij of zij er niet van gediend is dat er vreemde geuren in zijn territorium worden verspreid. Je kat wil dan ook weten wat de oorzaak hiervan is.

Bron: Cosmopolitan, Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen