Hond

Dit is dus waarom je hond altijd een natte neus heeft

Heb jij je ooit weleens afgevraagd waarom je hond toch altijd een natte neus heeft? We leggen het uit.

Goed teken

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is een goed teken als je viervoeter een natte neus heeft. Dit heeft te maken met zijn reukvermogen.

Reuk

Wist je dat honden tussen de 125 en 300 miljoen reukcellen hebben? Ter vergelijking: een mens heeft er maar 5 miljoen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat reuk het belangrijkste zintuig vormt voor je viervoeter.

Natte neus

Om ervoor te zorgen dat het zintuig in tact blijft, is het belangrijk dat de neus van je hond vochtig en schoon blijft. Precies waar een natte snuit voor zorgt.

Het werkt zo: in de neus van je hond zit een vochtig slijmvlies. Ademt hij lucht in, dan gaat deze langs het slijmvlies en wordt vochtig, warm en gereinigd. Ook zitten er kliertjes in de neus die vocht afgeven en zorgen de traanafvoerbuizen aan de voorkant van zijn neus voor een natte snuit. Het zorgt er allemaal voor dat je hond goed kan blijven ruiken en het orgaan schoon blijft.

Droge neus

Heeft je viervoeter af en toe een droge neus? Dan hoef je je niet meteen zorgen te maken. Pas wanneer er ook kosten of zweren op zijn snuit zitten, is het verstandig om even langs de dierenarts te gaan.

Bron: tipsenweetjes.nl
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen