aluminiumfolie

Dit is dus waarom aluminiumfolie een gladde en een matte kant heeft

Aluminiumfolie is heel handig om gerechten mee te bewaren of warm te houden. Maar waarom heeft het eigenlijk een gladde en een matte kant?

Het blijkt niet echt een functie te hebben.

Functie?

Misschien dat je weleens hebt gehoord dat de matte kant meer hitte zou vasthouden en de glanzende kant de hitte juist reflecteert. Nou, hier is dus niets van waar. De verschillende kanten zijn slechts het resultaat van het ontwikkelingsproces.

Ontwikkelingsproces

Volgens bedrijf Reynold’s Kitchen wordt de folie tijdens het proces ‘gewalst’ in lagen. Dit is een proces waarbij hitte en spanning wordt gebruikt om de folie zo uit te strekken dat het de goede dikte krijgt. “We walsen twee lagen tegen elkaar, want als we dat niet zouden doen, scheurt de folie tijdens het proces.” De doffe kant is in contact gekomen met een andere laag, de glanzende kant niet. Maar het maakt dus helemaal niks uit welke kant je precies gebruikt bij het koken of bewaren.

Nou, weet je dat ook weer.

Bron: tipsenweetjes
Foto: Getty Images

Lees ook: kun je aluminiumfolie of bakpapier in de airfryer gebruiken?

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen