nooit bladluis

Deze 9 kamerplanten hebben zelden of nooit bladluis

Bladluis: de angst voor iedere plantenliefhebber. Wist je dat sommige kamerplanten deze ongenode gasten zelden of nooit ontvangen? Hier is een lijst van negen planten waarbij de kans op bladluis minimaal is.

Kamerplanten die zelden bladluis hebben

1. Cactus

Allereerst is de cactus een krachtpatser. Door zijn stekelige uiterlijk is hij niet aantrekkelijk voor de bladluis. Bovendien heeft hij nauwelijks bladeren waar ze zich op kunnen vestigen.

Cactus Nooit Bladluis
Bekijk hier

2. Zz-plant (Zamioculcas)

Vervolgens hebben we de Zz-plant. Dankzij de glanzende, dikke bladeren vinden bladluizen het lastig om zich hierop te hechten.

Zamioculcas Zamiifolia P21 Lifestyle 600x600
Bekijk hier

3. Spathiphyllum (Lepelplant)

Daarnaast is de lepelplant een wonder. Niet alleen is hij luchtzuiverend, maar bladluizen lijken hem ook te vermijden.

Spathiphyllum Torelli P12 1 600x600
Bekijk hier

4. Ficus

Hoewel de Ficus andere plagen kan aantrekken, is hij verrassend resistent tegen bladluis.

Ficus Elastica Abidjan P12 Lifestyle 600x600
Bekijk hier

5. Orchidee

Daaropvolgend is de orchidee. Met haar delicate bloemen zou je denken dat ze kwetsbaar is, maar niets is minder waar. Ze lijkt immuun te zijn voor deze kleine beestjes.

Phalaenopsis Vlinderorchidee Duo P12 Lifestyle 600x600
Bekijk hier

6. Sansevieria (Vrouwentong)

Dit is een favoriet van velen. Bovendien zijn de dikke, rechtopstaande bladeren een onaantrekkelijke plek voor bladluizen.

Vrouwentong
Bekijk hier

7. Aloë Vera

Niet alleen heeft deze plant helende eigenschappen voor onze huid, maar ook blijkt hij een natuurlijke afschrikking voor bladluizen te zijn.

Aloe Vera P12 Lifestyle 2 2 600x600
Bekijk hier

8. Graslelie

Een andere plant die je niet snel met bladluis zult zien, is de graslelie. Daarom is het een ideale keuze voor beginners.

Chlorophytum Comosum P12 Lifestyle 600x600
Bekijk hier

9. Calathea

Tenslotte is de calathea niet alleen een schoonheid om naar te kijken met haar prachtige bladtekeningen, maar ook nog eens bladluisvrij.

Calathea Orbifolia P19 Lifestyle
Bekijk hier

Tot slot, als je een plant in huis haalt van bovenstaande lijst, kun je dus gerust ademhalen. Echter, blijf altijd alert en zorg voor je planten. Een gezonde plant is immers een gelukkige plant. En daar profiteer jij uiteindelijk ook weer van.

Vriendin’s favoriet

Hoeveel licht heeft je plant nodig, en staat hij wel op de goede plek? Wat betekent ‘halfschaduw’ of ‘indirect licht’ eigenlijk? Wat kun je doen om het junglegevoel in huis te halen? In de bestseller Een huis vol planten kun je alles lezen over hoe jouw kamerplanten gelukkig worden. En jijzelf natuurlijk ook. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 9 kamerplanten die razendsnel groeien

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker