Dennis: 'Kennelijk val ik op vlinders."

Dennis: “Kennelijk val ik op vlinders”

“Ik baal erg van al die artikelen in damesbladen, over dat de man van tegenwoordig zich niet zou willen binden. Wat een onzin: ik wil niets liever dan een vaste relatie en een gezin. Gewoon huisje, boompje, beestje, heel simpel.”

“Ik baal erg van al die artikelen in damesbladen, over dat de man van tegenwoordig zich niet zou willen binden. Wat een onzin: ik wil niets liever dan een vaste relatie en een gezin. Gewoon huisje, boompje, beestje, heel simpel.”

“Volgens mij zijn er veel mannen zoals ik. Ik heb het idee dat het anno 2010 eerder vrouwen zijn die een hecht commitment afhouden. Ze willen álles: stappen met hun vriendinnen, sporten, leuk werk, reizen. Pas op de laatste plaats komt hun partner. En daar stellen ze torenhoge eisen aan. Eisen waaraan ik telkens niet voldoe, hoe ik ook mijn best doe.

Ik ben nu al vijfendertig en heb nog nooit een langere relatie gehad dan anderhalf jaar. Kennelijk val ik op vlinders, ik weet het anders ook niet. Ik had gehoopt dat het met mijn laatste vriendin anders zou zijn. We ontmoetten elkaar via een datingsite. Laura had net als ik aangegeven dat ze in was voor een vaste relatie.

Voor we elkaar in het echt zagen hebben we veel gebeld. In die tijd had ik ook contact met een ander meisje via dezelfde site. Jeanette heette ze. Ook haar vond ik leuk, maar Laura wist me net iets meer te raken. Ik heb met beiden een aantal dates gehad – gewoon uit eten, meer niet – en na de vierde keer wist ik het zeker: Laura was mijn favoriet.

Het contact met Jeanette kapte ik af. Ze vond het erg jammer maar wenste me al het geluk van de wereld. Al gauw zagen Laura en ik elkaar ieder weekend en maakten samenwoonplannen. Omdat we tweehonderd kilometer bij elkaar vandaan woonden, moest een van ons een sprong in het diepe maken. Ik was zo gek op Laura dat ik dat wel wilde doen. Zij was zo gehecht aan haar vriendenkring en werk; ik had dat minder.

Ik solliciteerde me gek naar een baan bij haar in de buurt. En onlangs leek het raak, ik was zelfs al door de derde sollicitatieronde heen. Het ging alleen nog tussen mij en een andere sollicitant. Ik dacht dat Laura een gat in de lucht zou springen maar ze reageerde lauwtjes. Ze bekende moeizaam ze dat ze twijfels had. Het ging haar toch wel erg snel, ze zei. Ze wist eigenlijk niet of we wel bij elkaar pasten. Moedeloos hoorde ik haar aan.

Mijn hart brak, voor de zoveelste keer. Maar zonder enige discussie ben ik vertrokken. Vroeger zou ik nog moeite hebben gedaan, tegenwoordig weet ik: wanneer een vrouw twijfelt, dan is het over. Nu zit ik al tijden depressief thuis. Bestaat ze dan echt niet, de vrouw die zich aan mij wil binden?

En het erge is: ik kreeg van de week een mailtje van Jeanette. Ze vroeg zich af hoe het met me ging. En ze had me groot nieuws te vertellen: ze was zwanger! Kort na mij had ze een ander via de site ontmoet en met hem woonde ze nu samen. Ik heb een flink potje zitten janken bij haar mail. Ik dacht: waarom heb ik niet voor haar gekozen? Dan was ik nu misschien vader-in-spé geweest…”
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gun jij je ex al het goede?

 • Myanouq*
  Myanouq*
  Heel herkenbaar. Laat de moed niet zakken.....Ik hoop van harte dat je gauw een leuke meid alsnog ontmoet en je wensen uitkomen!!! Sterkte verder.
  Beantwoorden
 • Annita
 • Anoniem
  Anoniem
  Hij doet zijn best maar.:D
  Beantwoorden
 • alchemy78
  alchemy78
  natuurlijk gun ik mijn exen het allerbeste..waarom niet?Ik heb met geen van mijn exen echt catfights of ruzie's..Er is wel een iemand die ik liever niet meer zie,maar ook hem gun ik wel het beste.
  Beantwoorden
 • melizzy
  melizzy
  Ik wens mijn aanstaande exman het allerbeste...al denkt hij dat ik hem alleen maar kapot wil maken enz.enz.!Hij werkt dan ook totaal niet mee aan de scheiding en alles wat daarbij komt kijken. Begin dus wel behoorlijk boos op hem te worden....maar wens hem desondanks echt het beste voor de toekomst....maar wel ZONDER mij...en dat moet hij nog even gaan snappen.
  Beantwoorden
 • may55
  may55
  dat hij verliefd is geworden op een andere vrouw daar kan ik in komen,maar dat hij je financieel aan de grond helpt dat vond ik een mes in mijn rug steken
  Beantwoorden
 • Lil-Pantertje
  Lil-Pantertje
  Mooie tekst van deze man, maar het laatste: je koos niet voor Jeanette omdat je de flow niet voelde. Ook al is ze nu zwanger en is dat het leven die je misschien gewenst had. Je vlinders voor haar waren minder. Dus is ze de foute keus alsnog.. Ken het gevoel en ik zeg ook inderdaad mannen die betrouwbaar zijn en zich willen binden zijn schaars...'
  Beantwoorden
 • LaMouse
  LaMouse
  Ik ben niet voor niets ooit op hem gevallen. Zou raar zijn als ik m nu een hoop narigheid toe zou wensen.
  Beantwoorden
 • h.althof
  h.althof
  ik liet hem gaan, en hij kwam terug nadat hij had ingezien dat ik de ware voor hem was.
  Beantwoorden
 • h.althof
  h.althof
  al dat negatieve daar schiet je niks mee op, negatieve energie. Maar kan wel begrijpen ,dat als je bedrogen bent hier anders over denkt.
  Beantwoorden
 • zwifzwaf
  zwifzwaf
  triest voor je dat het zo moet lopen elke keer. Laat het maar een poosje los, dan komt je ware jacoba vanzelf wel op je pad. Ik wens je veel succes.
  Beantwoorden
 • quinta8479
  quinta8479
  ik heb 2 exen en ik gun ze beide het beste!
  Beantwoorden
 • marellen
  marellen
  Mijn ex en ik zijn nog steeds hele goede vrienden. Ik gun hem een leuke vriendin.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen