Placeholder

De vrolijkste handtekeningenactie

Afgelopen maandag is de vrolijkste handtekeningenactie van Nederland gestart. Jouw kinderen kunnen hun eigen vlaggetje bijdragen!

Afgelopen maandag is de vrolijkste handtekeningenactie van Nederland gestart. Jouw kinderen kunnen hun eigen vlaggetje bijdragen!

Stichting Het Vergeten Kind (voorheen Guusje Nederhorst Foundation) roept alle kinderen in Nederland op om een wensvlag te maken en op te sturen. De stichting wil hiermee politieke aandacht vragen voor 32.000 ‘vergeten’ kinderen die in sobere opvanglocaties leven. Elke ingestuurde vlag is een handtekening die staat voor de wens om de situatie van deze ‘vergeten’ kids te verbeteren. De stichting hoopt dat er 32.000 kinderen meedoen aan de actie, zodat er voor elk ‘vergeten’ kind een wensvlag wordt ingekleurd.

Op woensdag 29 januari worden de wensvlaggetjes aan de verantwoordelijke instanties aangeboden op het Binnenhof. Dat wordt gedaan door kinderen die het Binnenhof zullen versieren met de meterslange slinger (met hopelijk 32.000 vlaggen). Dit gebeurt in aanwezigheid van onder anderen Dinand Woesthoff (oprichter), ambassadeurs Johnny de Mol, Babette van Veen, Angela Schijf en Saar Koningsberger.

De reden van deze handtekeningenactie is de schrijnende situatie op de politieke agenda krijgen met als doel een betere toekomst voor de ‘vergeten’ kinderen. De stichting heeft  op 4 februari 2012 namelijk een wensenlijst met 5 belangrijke verbeterpunten voor kinderen in opvangcentra aangeboden aan Minister Opstelten. Helaas zijn er van deze wensenlijst weinig punten gerealiseerd.

De week van Het Vergeten Kind begint op 29 januari (sterfdatum Guusje) en eindigt op 4 februari (geboortedag Guusje). Tijdens deze week wordt er elke dag een activiteit georganiseerd, zoals een sympathieke wensvlagactie, een eerste award-uitreiking en een slotfeest in 4 speellocaties door het land voor 1.500 kids uit opvanglocaties.

Willen jouw kinderen graag een wensvlaggetje maken en opsturen? Dat kunnen ze doen door op www.vergetenkind.nl een wensvlag te downloaden. Vervolgens kunnen ze ‘m uitprinten en versieren. Insturen kan tot 25 januari.