Placeholder

Claudine: ‘Ik was met stomheid geslagen toen Tom het uitmaakte’

Claudine snapt er niks van: waarom maakte haar vriend het uit?

Claudine snapt er niks van: waarom maakte haar vriend het uit?

Claudine (27): ‘Ik wist het gewoon. Ik wist dat er meer achter moest zitten. Toen Tom het met mij uitmaakte ‘omdat hij het niet meer voelde tussen ons’ was ik met stomheid geslagen. We waren anderhalf jaar samen en al die tijd hadden we het ontzettend leuk gehad. Onze relatie was heel vurig begonnen – met wel vier keer per dag seks, we konden echt niet van elkaar afblijven – en was nog altijd aan het vonken. Ruzie was er nog nooit, we hadden alleen maar lol, heel veel lol. En opeens zou hij er klaar mee zijn? Ik kon het niet geloven.

De eerste week na zijn vertrek wist ik zeker dat hij terug zou komen. Natuurlijk, hij had dit in een vlaag van waanzin gedaan, maar hij zou beseffen wat een domme move hij had gemaakt en gewoon bij mij terugkomen. Even zou ik hard to get spelen, daarna zou ik hem vergeven en zouden we voor altijd en altijd samen blijven, precies zoals we van plan waren geweest. Maar de dagen vergleden en Tom bleef weg. Mijn mobiel ging niet af, er kwamen geen bloemen met kaartjes vol lieve woorden. Opstaan viel me elke dag zwaarder. Zou het dan echt voorbij zijn? Ik had gedacht dat ik in Tom de man van mijn leven had gevonden. Ook hij was zo blij dat hij, nadat zijn ex hem had gedumpt, hij tóch weer gelukkig was geworden.

Dagen zat ik te piekeren over wat er toch gebeurd kon zijn en opeens schoot het als een bliksemflits in mijn gedachten. Zijn ex, zou dát soms de aanleiding zijn? Zou hij soms weer bij haar zijn? Ik wist dat zij indertijd Toms hart gebroken had. Ze was verliefd geworden op een collega van Tom en hem laten barsten. Hij was er jaren kapot van geweest. Al zijn nieuwe relaties mislukten, doordat hij haar maar niet kon vergeten. Tot hij mij ontmoette. Toen kon hij eindelijk een punt achter het verleden zetten. Dat was tenminste wat hij altijd gezegd had. Was dit soms een leugen geweest?

Een paar telefoontjes naar vrienden van hem brachten duidelijkheid. Toen ik hem op de man af vroeg of Tom weer terug was bij Valerie, vielen ze stil. Een paar zeiden: dat moet je hem zelf maar vragen, maar een van hen, met wie ik een goede band had opgebouwd, gaf het toe. Volkomen overstuur heb ik Toms voicemail ingesproken – opnemen deed hij al die tijd namelijk niet – en gezegd dat ik alles wist over Valerie. Dit keer belde hij wél terug. Hij zei dat hij me de waarheid had willen besparen maar inderdaad: hij was terug bij zijn ex. Zij had beseft dat hij toch haar grote liefde was en hij was direct als een hondje naar haar teruggegaan.

Het speet hem ontzettend. Onze tijd samen was geweldig geweest, en hij gaf ook heel veel om mij, echt: maar toch, zijn ex was the one. Ze hadden inmiddels besloten te trouwen…. Nu, ruim een jaar later, zijn ze inderdaad getrouwd. Ze hebben zelfs een kind. En ik, ik ben nog steeds teleurgesteld en verbitterd. Ik voel me zo stom dat ik anderhalf jaar heb geloofd dat Tom echt van mij hield, terwijl ik me nu realiseer dat zijn hart nog altijd bij zijn ex lag…’

Tekst: Lydia van der Weide