Thuis

Bijkletsen over het Eurovisie Songfestival (2016)

Vanavond is de finale van het Eurovisie Songfestival: spannend! Hoe ver gaat Douwe Bob komen in deze finale? Rond het Eurovisie Songfestival wordt altijd veel gezegd en geschreven. We hebben een paar opvallende momenten op een rijtje gezet.

Prachtige opening
De openingsact van dit jaar (winnende act 2015) was een spektakel. In plaats van de visuals van vorig jaar, werden nu talentvolle kinderen ingezet om met Måns Zelmerlöw te dansen en zingen. Bekijk hieronder deze versie van het nummer Heroes

Team Douwe
Dit jaar geen EK voetbal voor Nederland. Wel een zeer goede artiest op het Eurovisie Songfestival. De reacties op Douwe Bob klinken positief en veel mensen staan achter hem. Natuurlijk kwamen op social media leuke inhakers voorbij. 


Plagiaat?
Dit jaar stuurt Zweden de 17-jarige Frans met het lied If I Were Sorry. Meteen ging het gerucht rond dat dit liedje een voorbeeld is van plagiaat. Het lied lijkt namelijk enorm op hit Catch & Release van Matt Simons. Benieuwd of jij ook veel overeenkomsten hoort? Vergelijk dan de twee onderstaande video's. 


Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram