Placeholder

Babyshower organiseren

Je beste vriendin is zwanger! Dat moet gevierd worden. Organiseer als verrassing een babyshower voor haar!

Je beste vriendin is zwanger! Dat moet gevierd worden. Organiseer als verrassing een babyshower voor haar!

Het idee van een babyshower is overgewaaid uit Amerika. Bij een babyshower (in het Nederlands ook wel kraamfeest genoemd) zet je de aanstaande moeder eens lekker in het zonnetje met slingers, ballonnen, cadeaus, enzovoorts. Maar hoe ga je de babyshower van je beste vriendin aanpakken?

Je kunt iets afhuren, maar je kunt het ook gewoon bij haar thuis vieren. Zorg dan wel dat iemand haar mee op stap neemt, zodat jij het huis kunt gaan versieren. Hang slingers en ballonnen op en zorg dat de uitnodigingen op tijd naar al haar vriendinnen zijn verstuurd.

Vraag alle genodigden om een klein kraamcadeau mee te nemen. Dit is puur om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Natuurlijk kun je ook zelf iets in elkaar knutselen. Klik hier voor leuke ideeën.

Om lekker gezellig bezig te zijn, kun je verschillende spelletjes organiseren. Maak bijvoorbeeld een quiz over zwanger zijn. Hoeveel dagen ben je zwanger? Wat is de meest voorkomende babynaam? Enzovoorts. Ook erg leuk is om mensen te laten gokken wat de omtrek van de buik is. Of doe een wedstrijd onderling wie het snelste (geblinddoekt) een luier omdoet bij een pop. Zo weet je zeker dat het een leuke dag wordt!