magnetron

7 verrassende dingen die je met je magnetron kunt doen

Gebruik jij je magnetron alleen maar om te ontdooien? Zonde! Hij kan namelijk veel meer dan je denkt.

1. Cake-in-a-mug

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan echt: een supersnel cakeje bereiden met de magnetron. Roer in een mok 4 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels cacao, 3 eetlepels melk, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 ei en ½ theelepel bakpoeder. Zet anderhalve minuut in de magnetron op 800 watt en smullen maar!

2. Citroensap maken

Een koude citroen geeft minder sap dan eentje die licht is opgewarmd. Leg hem daarom voor het persen 20 seconden in de magnetron op 600 watt. Lekker sappig!

3. Tomaat ontvellen

Geen gepruts meer met kokend water: leg de tomaat 30 seconden in de magnetron op 600 watt en het velletje laat vanzelf los. TIP: werkt ook met perziken

4. Melkschuim bereiden

Mmm, heerlijk, zo’n laagje melkschuim op je koffie. En gewoon met de magnetron! Vul een klein jampotje voor de helft met verse melk (het liefst volle), draai de deksel erop en schud tot de melk in volume verdubbeld is. Draai de deksel eraf en zet het potje 30 seconden in de magnetron op 800 watt.

5. Scrambled eggs maken

Een eitje bakken is niet het moeilijkste klusje ter wereld, maar deze hack maakt het nóg makkelijker. Mix twee eieren met een scheutje melk in een mok en zet die 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Het resultaat? Scrambled eggs!

6. Knoflook pellen

Best lastig, het velletje van de knoflook verwijderen. Snijd de puntjes van het teentje, leg 20 seconden in de magnetron op 600 watt en pellen gaat veel makkelijker.

7. Zelf chips maken

Zin in chips, maar niks in huis? Snijd een aardappel in heel dunne plakjes en laat die even weken in een bakje koud water. Spoel ze daarna af met koud water, net zolang totdat het water niet meer troebel is, en dep droog met wat keukenpapier. Leg bakpapier op een bord dat geschikt is voor de magnetron en verdeel de schijfjes hierover. Strooi er wat kruiden over (zoals zeezout) en zet 6 minuten in de magnetron op 800 watt. Keer de chips en zet het bord nog een keer in de magnetron, nu 3 minuten op 600 watt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen