Stefanie

Stefanie: ‘We houden onszelf een beetje voor de gek met 1 januari’

De kerstdagen zijn niet per definitie ontspannen en 1 januari is niet de meest hoopvolle dag van het jaar. Maar de tijd tussen Kerst en Oud en Nieuw is relaxed en hoopvol tegelijk.

De kerstdagen zijn niet per definitie ontspannen en 1 januari is niet de meest hoopvolle dag van het jaar. Maar de tijd tussen Kerst en Oud en Nieuw is relaxed en hoopvol tegelijk.

‘Tussentijd’

Na de kerstdagen eten we van het stuk ijstaart dat is overgebleven. Dat geeft niets, want in 2020 ga ik beter op mijn gezondheid letten.
Ook doe ik in deze ´tussentijd´ lekker rustig aan. Niets hoeft af, dat komt in 2020 wel weer.
Meer bewegen, fitter worden, de kasten uitmesten…voor deze actiepunten verwijs ik mezelf naar volgend jaar. Het is een soort zondagochtendgevoel, maar dan dagen lang. Ik ben vrij van mijn werk en mijn goede voornemens gaan in 2020 pas in.

‘Je koopt een droom’

Het is net als het kopen van een staatslot.
‘Je koopt een droom,’ hoorde ik een deskundige eens zeggen.
In de tijd dat je het lot hebt, maar de trekking nog niet is geweest, droom je over de jackpot en wat je ermee gaat doen als je die wint.

Zo fantaseer ik over 2020. Daarbij is de kans om te winnen veel groter dan bij het meedoen met de staatsloterij. Sterker nog, ik kan zelfs invloed op de prijs uitoefenen. Ik hoef alleen maar uit te voeren wat ik mij heb voorgenomen.
In de praktijk valt dat niet altijd mee, maar als ik blijf geloven dat ik het kan, moet het lukken.

In 2019 heb ik hard aan mezelf gewerkt. Dat heeft vruchten afgeworpen. Zo kan ik meer berusten in moeilijke situaties met de kinderen. Ook zie ik mezelf weer als een goed mens. Ik geloof eindelijk dat ik niet de schuldige ben van een uit elkaar gevallen gezin. En ik mag weer aan mezelf denken. Daarom wil ik er in 2020 een schepje bovenop doen door extra goed verder te gaan met schrijven.
Een kinderboek? Durf te dromen!
Schrijven is in ieder geval een goede therapie voor mij. Ik creëer iets, waardoor er gelukshormonen vrijkomen.
Als je iets wilt veranderen in je leven, kun je elke dag opnieuw beginnen. Daar heb je 1 januari niet beslist voor nodig. Met die datum houden we onszelf een beetje voor de gek, maar dat doen we met een staatslot ook. We hebben immers een droom gekocht.
En toch geloof ik wel in de magie van een nieuw jaar. Maar nu zit ik nog even in de tussentijd en dat betekent: Lekkers eten, spelletjes doen met Adriana, lummelen en dromen over 2020.

Over Stefanie

Stefanie (46) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. Acht jaar geleden kregen zij samen Adriana. De adoptiekinderen zijn intussen uitgevlogen. Er is zowel intens als afstandelijk contact met de kinderen die het ouderlijk huis hebben verlaten, maar de verbinding met hen blijft hoe dan ook bestaan. Thuis zorgt de jongste telg voor gelukkige en knusse momenten. Na jaren worstelen gaat Stefanie steeds beter om met de balans tussen geluk en verdriet. Lees alle blogs van Stefanie op Vriendin.nl/stefanie.

Lees ook de vorige blog van Stefanie: Stefanie: ‘Ik maak de keus om de situatie te accepteren’