Stefanie

Stefanie: ‘Ik heb vijf kinderen, dat gevoel verdwijnt nooit, wat er ook gebeurt’

Op internet zoek ik naar liedjes. Ik stuit op: How deep is your love van de Bee Gees. Een mooi nummer voor onze trouwerij. Al wil Dirk vast liever een live bluesbandje. Ook prima. Als de bluesband pauze neemt, lassen we een kinderblok in.

Op internet zoek ik naar liedjes. Ik stuit op: How deep is your love van de Bee Gees. Een mooi nummer voor onze trouwerij. Al wil Dirk vast liever een live bluesbandje. Ook prima. Als de bluesband pauze neemt, lassen we een kinderblok in.

Rondrennende kinderen

Het Vliegerlied mag voor de kleintjes niet ontbreken. Ik zie ze al springen en zwemgebaren maken: ‘En ik spring, spring, spring als een kangaroe. Zwem, zwem, zwem, ik kom naar je toe…’ Voor de stoere jongens en meisjes draaien we: Lil Nas X – met Old Town Road. Rondrennende kinderen mogen op onze bruiloft niet ontbreken.

De plechtigheid zal plaatsvinden in het oude klooster waar mijn vader vroeger orgel speelde tijdens de zondag ochtendmis. Daarna feesten we in een smuk kroegje met muziek, hapjes en drankjes. Aan het eind krijgen de gasten een kaart met een zelfgemaakt gedichtje in sierlijke letters erop.

Fantasie

Maar er komt geen live bandje, kindermuziek, gebak of gedichtje. Dirk en ik zullen waarschijnlijk nooit in de echt verbonden worden. Het was vast de muziek die mijn fantasie aanwakkerde.

Toen we eens door onze papieren heen gingen, hebben we het wel over trouwen gehad, maar eigenlijk hadden we alles al goed geregeld.

We leven verder als een gelukkig getrouwd stel. De gedachte aan trouwen maakt mij zelfs een beetje verdrietig. Dat ligt niet aan onze liefde. Ook zou Adriana een prachtig bruidsmeisje zijn en zouden twee van onze volwassen kinderen kunnen getuigen. Maar hoe zit het met de kinderen met wie we nauwelijks contact hebben?

Dankzij een enorme mindset kon ik weer gelukkig zijn. Toch zou een bruiloft met lege stoelen of wantrouwige gezichten mij confronteren met verdriet. Maar wie weet trouwen we ooit op een dinsdagochtend voor de koffie. Dan kunnen we om 10:00 uur een zelfgebakken taart aansnijden. Echte liefde hoeft niet groots gevierd te worden. Wat is eigenlijk de meerwaarde van een boterbriefje?

Tekenen

Voor mijn adoptiekinderen heb ik ook getekend bij het gemeentehuis. In dat ondertekende papier zit geen gevoel. Maar ik voelde wel dat mijn hart toen een blij sprongetje maakte. Ik weet nog dat If I can dream van Elvis Presley op de radio was, nadat ik getekend had. Ik heb vijf kinderen, dat gevoel verdwijnt nooit, wat er ook gebeurt.

Wie weet komt alles ooit goed, zoals bij een Disney film die eindigt in een sprookjeshuwelijk. De stabiele factor is sowieso dat Dirk en ik van elkaar houden. Daar kan geen huwelijk aan tippen.

Over Stefanie
Stefanie (46) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. Acht jaar geleden kregen zij samen Adriana. De adoptiekinderen zijn intussen uitgevlogen. Er is zowel intens als afstandelijk contact met de kinderen die het ouderlijk huis hebben verlaten, maar de verbinding met hen blijft hoe dan ook bestaan. Thuis zorgt de jongste telg voor gelukkige en knusse momenten. Na jaren worstelen gaat Stefanie steeds beter om met de balans tussen geluk en verdriet. Lees alle blogs van Stefanie op Vriendin.nl/stefanie.

Lees ook: Stefanie: ‘Ik weet wat mij te doen staat, maar voel mij een barbaar’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *