Stefanie

Stefanie: ‘Waarom zou ik niet jaarlijks een klein stukje geluk kopen?’

“‘Een goede dosis discipline helpt je je doel te bereiken.’ Daarmee ging ik het afgelopen weekend in, nadat vrijdag mij had gemotiveerd met: ‘Ga achter je dromen aan’ en woensdag mij geruststelde door: ‘Hoe groot je omweg ook is, je komt terug op je pad.’

Scheurkalender

Toegegeven, met dinsdag kon ik niet zo veel:
‘De leeuw en het lam hebben een zeer verschillend beeld van elkaar.’
Maar ik kreeg van de week ook de prachtige leus: ‘Elke hindernis helpt je hogerop.’

Vanaf 1 januari begin ik de dag met een blij moment door de scheurkalender met Boeddhistische wijsheden. Ik geloof in de tekst van de dag. Die lijkt voor mij geschreven. In mijn leven ben ik ook veel hindernissen tegengekomen en heb omwegen gemaakt. Maar ik voel dat ik steeds meer op het juist pad kom, dicht bij mijn innerlijk geluk. Ik kan het aanraken. Ook merk ik dat ik mijn doel nader. Ik ruik het einde van de cursus Kinderverhalen schrijven en ben ver met het manuscript voor het jeugdboek. Het gaat vloeiend.

Eind september word ik geopereerd aan mijn hand. Daardoor zal ik tijdelijk uit de running zijn, maar de omweg, hindernis of hoe deze ingreep op de scheurkalender ook wordt genoemd, brengt mij hogerop en zal mij terugleiden naar het juiste pad, dus het moet lukken.

Spreuk van vandaag

De spreuk van vandaag is echt voor mij bedoeld: ‘Geluk heeft vaak te maken met hoe je naar de dingen kijkt.’ Ik was erg ongelukkig over de wending die het gezinsleven nam, waardoor ik twee van mijn kinderen amper zie. Maar ik heb geleerd om te kijken naar wat er wel in mijn leven is. Daardoor zie ik een rijk leven. Je hebt je levensloop niet in de hand, maar de manier waarop je ernaar kijkt wel.

Geluk kopen

De scheurkalender geeft mij elke dag een glimlach. Waarom zou ik dan niet jaarlijks een klein stukje geluk kopen? Het is zo simpel. Ik kan het aanraden. Er zit van ieders gading wel een kalender bij:
de natuur scheurkalender, positief denken, flow, dagelijkse kost, voetbal, wist je dat, sudoku,
OM denken, filosofie, tophumor, weet je nog, Franciens katten, oma weet raad… bijna tot in het oneindige.

Het wordt vandaag een zonnige dag. Maar als de zomer voorbij is en de dagen korter worden, ga ik gezellig op zoek naar een kalender voor 2021. Voor mezelf en om cadeau te geven. Gewoon voor een dagelijks geluksmomentje.

Over Stefanie

Stefanie (46) adopteerde de kinderen van haar vriend. Negen jaar geleden kregen zij en haar partner samen nog een dochter. De adoptiekinderen zijn intussen uitgevlogen. Er is zowel intens als afstandelijk contact met de kinderen die het ouderlijk huis hebben verlaten, maar de verbinding met hen blijft hoe dan ook bestaan. Thuis zorgt de jongste telg voor gelukkige en knusse momenten. Na jaren worstelen gaat Stefanie steeds beter om met de balans tussen geluk en verdriet. Lees alle blogs van Stefanie op Vriendin.nl/stefanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen