Meditatie

Meer luisteren naar je intuïtie bij het maken van beslissingen? Zó doe je dat

Iedereen heeft een bepaalde mate van intuïtie, alleen luisteren we er niet vaak naar. Zonde, want het kan je helpen bij het nemen van goede beslissingen. Lees hier hoe je je intuïtie heel simpel kunt versterken.

Het voordeel van intuïtie

Hoe groter de beslissing is die we moeten nemen, hoe mínder we naar onze intuïtie luisteren, volgens Jolanda Hoogkamer, intuïtief coach en trainer. “Van jongs af aan leren we om ons denkvermogen te verbeteren en om vooral niet naar onze intuïtie te luisteren. Doordat we zo gefocust zijn op onze ratio, verdwijnt onze intuïtie naar de achtergrond. Je intuïtie is je voorgevoel, je innerlijke raadgever die het grotere geheel ziet. Dat maakt van je intuïtie de perfecte aanvulling op je denkvermogen, waardoor je betere beslissingen kunt nemen die kloppen en passen bij wie jij bent.”

Deze tips kunnen je helpen je intuïtie te versterken:

1. Ontspan

Je intuïtie wordt vaak overstemd door je gedachten. Dat voorkom je door je aandacht op je lichaam te richten, te ontspannen en je niet mee te laten voeren door je gedachten. Hoe je vervolgens de deur naar je intuïtie openzet, is door je simpelweg voor te nemen om naar je intuïtie te luisteren. 

2. Let op toeval

De dingen waarvan je denkt: ‘dat is toevallig zeg?’ gebeuren niet voor niets, omdat ze van betekenis zijn voor jou. Je ontmoet iemand niet toevallig, het gebeurt met een reden. Let daarom op de toevalligheden die zich voordoen. Stel jezelf de vraag: ‘wat is de meerwaarde dat dit nu gebeurt?’ en laat je intuïtie het antwoord geven.

3. Maak een wensenbord

Bedenk één specifiek doel dat je graag zou willen bereiken. Knip daarna uit tijdschriften allerlei teksten en plaatjes die voor jou te maken hebben met dat droomdoel. Plak dit op een groot stuk papier of karton en zet het op een plek waar je het regelmatig ziet. Gevolg? Je intuïtie gaat ermee aan de slag en geeft je de inzichten en ideeën die nodig zijn om jouw doel te bereiken. Dit zijn vaak ingevingen waar je zelf nooit op gekomen was, maar die ‘toevallig’ gebeuren.

4. Doe een geleide meditatie

Zonder je even af en sluit je ogen. Ga met je aandacht naar je lichaam: voelt het gespannen, zacht, pijnlijk, warm? Stel jezelf daarna een hulpvraag (help me bij het vinden van een nieuwe baan) of een gesloten vraag (is deze school geschikt voor mijn kind?). Jolanda Hoogkamer: “Let op dat je het antwoord niet gaat bedenken met je brein, maar blijf gefocust op je lichaam. Of doe een geleide meditatie om je mind af te leiden.”

Speciaal voor Vriendin heeft Jolanda Hoogkamer een korte geleide meditatie gemaakt om je intuïtie te versterken. Bekijk ‘m hieronder:

4. Gebruik inspiratiekaarten

Onze gedachten zijn voor 90 procent herhalende patronen. Een inspiratiekaart doorbreekt je gedachtenpatronen en stelt je vanzelf meer open voor je intuïtie. Er zijn vele soorten inspiratiekaarten, zoals engelenkaarten en dierenkaarten. Zo is er een waarmee je de boodschappen van je intuïtie kunt ontdekken.

ACTIE: Vriendin-lezeressen krijgen nu 20 korting op inspiratiekaarten. Ga naar dolly.nl/card-deck
 en gebruik de kortingscode ‘VRIENDIN’ bij het afrekenen. Hoe leuk!

Benieuwd naar nog meer tips om je intuïtie te versterken? Lees dan de Vriendin van deze week.

Tekst: Esmir van Wering/