vrouw vakantie

Verder weg op vakantie? Het kan weer!

De kleurcodes van heel wat bestemmingen buiten Europa zijn aangepast van oranje naar geel. Dit betekent dat het advies van (alleen noodzakelijke reizen) naar (reizen mag en ben voorzichtig) is gegaan.

De kleurcodes van heel wat bestemmingen buiten Europa zijn aangepast van oranje naar geel. Dit betekent dat het advies van (alleen noodzakelijke reizen) naar (reizen mag en ben voorzichtig) is gegaan. De kans dat de code naar groen gaat in de nabije toekomst is ook heel denkbaar aangezien de corona pandemie een stuk minder heftig is als in 2021.

Waar kunnen we weer naartoe?

Een groot aantal bestemmingen zijn weer goed en veilig bereikbaar. Bestemmingen die eerder afgeraden waren zoals in het Caribisch gebied, Noord Afrika, Azië, Turkije en Amerika. Er kunnen nog wel extra regels gelden op deze bestemmingen zoals afstand houden, mondkapjes dragen in winkels en openbare gelegenheden, handen desinfecteren, maar ook hier verdwijnen ze langzaam maar zeker. Ook in vliegtuigen zijn maatschappijen minder streng op het wel/niet dragen van een mondkapje. Dit maakt het reizen al weer een stuk aangenamer.

Waar liggen kansen voor een super & voordelige vakantie?

Niet alle reizigers zijn al zover dat ze verder willen reizen. De meeste vakanties worden namelijk nog binnen Europa en Nederland zelf geboekt. Denk aan de Canarische Eilanden, Italië, Griekenland en Frankrijk. Dat zorgt ervoor dat de hotels en resorts op bestemmingen verder weg, leger zijn en daardoor bereid zijn om lagere prijzen te bieden. Het is immers belangrijk om de kamers vol te hebben. Als je dus nu kiest voor een vakantie verder weg, dan zou je nog wel eens een heel mooie vakantie voor een relatief scherpe prijs kunnen vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar een vakantie op Kaapverdië als bestemming of de Dominicaanse Republiek? Twee bestemmingen die niet altijd heel erg voor de hand liggen, maar waar wel de vakantie standaard heel hoog ligt en de zon altijd schijnt.

Wanneer boek je een last minute het goedkoopste?

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het boeken van een last minute pas echt heel goedkoop is. Wanneer je dat doet 3 of 5 weken voor vertrek. De prijs ligt dan het gunstigste. Waarbij het niet veel uitmaakt of je een 3 sterren, 4 sterren of 5 sterren resort/hotel boekt. De conclusie was telkens hetzelfde. Vooral 5 weken voor vertrek gaf tot wel 9% lagere prijzen en gemiddeld was de prijs 5% lager. Dat is op een vakantie van 3 duizend euro toch snel een bedrag van € 150,00. Makkelijk verdient, door een beetje slim plannen.

Dit artikel is een partnerbijdrage.