Hond Op Vakantie: auto met hond erin, op het dak veel koffers en vrouw die koffer op het dak plaatst

Wat mee te nemen voor je hond op vakantie? Dé utmieme checklist

Een vakantie met je hond is een avontuur vol plezier en nieuwe ervaringen, maar vereist wel enige voorbereiding. Met deze handige checklist zorg je ervoor dat jij en je trouwe viervoeter samen zorgeloos kunnen genieten van jullie reis.

Met je hond op vakantie? De voordelen

  • Meer quality time samen: Een vakantie met je hond betekent extra tijd om te wandelen, spelen en genieten van elkaars gezelschap. Dit versterkt jullie band en creëert mooie herinneringen.
  • Actiever vakantie vieren: Honden houden je actief. Samen wandelen, rennen en buiten zijn is goed voor zowel jouw gezondheid als die van je hond, en maakt je vakantie dynamischer.
  • Geen zorgen om oppas: Je hoeft geen oppas te regelen of je zorgen te maken over hoe het met je hond gaat, want hij is gezellig bij jou.
  • Nieuwe avonturen samen beleven: Samen nieuwe plekken ontdekken is een avontuur op zich. Je hond zal genieten van alle nieuwe geuren en omgevingen, wat zijn vakantie ook spannend maakt.

Reisbenodigdheden hond op vakantie

Paspoort en vaccinaties

Net als jij heeft je hond een paspoort nodig om te reizen. Zorg ervoor dat alle vaccinaties up-to-date zijn en neem het paspoort mee als bewijs. Sommige landen hebben specifieke eisen, dus controleer dit op tijd.

Voer en drinkbakken

Neem voldoende hondenvoer mee. Handige, opvouwbare voer- en drinkbakken zijn ideaal voor onderweg en nemen weinig ruimte in beslag.

EHBO-kit voor honden

Een EHBO-kit speciaal voor honden kan van pas komen bij kleine ongelukjes. Denk aan ontsmettingsmiddel, verband, een tekentang en eventuele medicijnen die je hond nodig heeft.

Lees ook: 5x ideale vakantie met de hond in Nederland

Comfortabele reisbench of autogordel

Voor de veiligheid van je hond tijdens de reis is een goede bench of een speciale autogordel essentieel. Dit voorkomt niet alleen ongelukken, maar zorgt ook voor een rustige en veilige plek voor je hond.

Favoriete speeltjes en dekentje

Neem een paar favoriete speeltjes en een dekentje van thuis mee. Dit geeft je hond een vertrouwd gevoel en helpt hem te ontspannen in een nieuwe omgeving. Een nieuw speeltje zal ook gewaardeerd worden door jouw hond. Bijvoorbeeld onderstaande besteller op Amazon.

Poepzakjes en schoonmaakdoekjes

Poepzakjes zijn onmisbaar om de omgeving schoon te houden. Daarnaast zijn schoonmaakdoekjes handig voor het geval je hond vies wordt of iets morst in de auto of accommodatie.

Waterfles en draagbare drinkbak

Zorg ervoor dat je altijd vers water bij de hand hebt, vooral tijdens lange wandelingen en warme dagen. Een draagbare drinkbak is ideaal om je hond snel en gemakkelijk te laten drinken.

Met deze checklist ben je goed voorbereid op een fijne vakantie met je hond. Het avontuur kan beginnen. Bon voyage!

Lees ook: Hoe overleef je zwarte zaterdag 2024?

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

H&S
Kurgo RSG
Rosewood
300 stuks