7 Europese vakantiebestemmingen die in opkomst zijn

7 Europese vakantiebestemmingen die in opkomst zijn (en waar je geen last hebt van massatoerisme)

Denk je aan een vakantie in Europa, dan kom je snel uit bij populaire bestemmingen als Frankrijk, Spanje en Italië. Zin in wat anders? Maak dan nu kennis met opkomende vakantiebestemmingen in Europa, maar waar het nog niet zo druk is dat je hutje-mutje op het strand ligt.

Opkomende Europese vakantiebestemmingen

Wie graag in Europa op vakantie wil, maar nog niet weet waarnaartoe: lees vooral verder. Volgens reiswebsite Holidayguru zijn de volgende landen de minst bezochte Europese vakantiebestemmingen. Omdat de landen in 2022 juist in populariteit toenemen, heb je nu nog de kans om ze te bezoeken voordat je op iedere straathoek een Nederlander hoort praten.

1. Luxemburg

In de zomerperiode – van juni tot september – is Luxemburg het minst bezochte Europese land, ondanks de gunstige ligging. Als je houdt van sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en gratis openbaar vervoer, is dit een Europese vakantiebestemming voor op het lijstje.

Lees ook: Dít wordt jouw volgende vakantiebestemming, op basis van je sterrenbeeld

2. Noord-Macedonië

Als je een zomervakantie wil boeken, komt Noord-Macedonië als bestemming waarschijnlijk niet in je op. Het is één van de minst bezochte landen. Als je door de beperkte verbindingen met de rest van Europa en het gebrek aan aan toeristische infrastructuur heen kunt kijken, is het een bijzondere bestemming. De prijzen zijn er erg betaalbaar en de landschappen prachtig.

3. Albanië

Van dit lijstje is Albanië waarschijnlijk de bekendste van de onbekendste bestemmingen. Vooral op social media is het land in opkomst als vakantiebestemming. Denk aan paradijselijke stranden, goedkoop eten en drinken en heerlijk weer. Een prima plek voor een heerlijke zonvakantie met een snufje natuur.

4. Liechtenstein

Een leuke stop onderweg is Liechtenstein. Het is één van de kleinste landen ter wereld en ligt tussen de Zwitsers-Oostenrijkse bergen. In de winter kun je er goed skiën, maar ook in de zomer is er genoeg te beleven. Zeker als je van musea en natuur houdt.

5. Slowakije

Als onbekend land met een uitgestrekte natuur, rijke geschiedenis, rust en betaalbare prijzen is Slowakije een goede vakantiebestemming. Je kunt hier genoeg doen en beleven, dus het is eigenlijk zonde dat mensen het vooral als een doorreisgebied zien.

Lees ook: In deze landen kun je gewoon water uit de kraan drinken

6. Roemenië

Roemenië is in opkomst als vakantieland. De verbinding per vliegtuig is goed en de 245 km lange kustlijn maakt het een toeristische trekpleister. Hier betaal je niet zoveel voor een maaltijd en een biertje. Bovendien zijn er genoeg plaatsen om te ontdekken in het land, dus vervelen is er niet bij.

7. Tsjechië

Praag heb je misschien wel gezien, maar heb je de rest van Tsjechië al eens ontdekt? Tip: huur een auto of rijd naar het land voor een roadtrip. Doe steden als Pilsen en Brno aan en geniet verder van de mooie natuur.

Tip van de redactie

Deze sneldrogende microvezel handdoek van SooBluu is gemaakt van gerecycled plastic en past makkelijk in je koffer. Het bevat wel 20 ingezamelde PET flessen, die door een innovatief proces worden verwerkt tot polyester garens. Hij is verrassend zacht, droogt goed af en is zo weer droog! Voor meer informatie klik op onderstaande button.


Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images