Dublin

10 redenen waarom Dublin een must-visit bestemming is

Ah, Dublin. De stad van de dichters, muzikanten en eeuwenoude pubs. Maar wat maakt deze Ierse parel nou echt onweerstaanbaar? Hier zijn tien onmiskenbare redenen.

10 redenen om naar Dublin de gaan

1. Rijke geschiedenis

Allereerst, duik in de diepe historie van Dublin. Overal waar je kijkt, vind je overblijfselen van vervlogen tijden. Van oude kastelen tot eeuwenoude kerken; het verleden leeft hier.

2. De Ierse gastvrijheid

Vervolgens, laat je verwelkomen door de hartelijke Ieren. Overal waar je gaat, word je begroet met een glimlach en een vriendelijk woord. Het voelt als thuiskomen.

3. Wereldberoemde pubs

Dan hebben we bijvoorbeeld de pubs. Gezelligheid kent geen tijd in deze karakteristieke kroegen, vaak vergezeld van live muziek. Perfect voor een avondje uit.

4. Adembenemende natuur

Dichtbij de stad vind je de kliffen en groene heuvels. Dus wandelliefhebbers opgelet: dit wil je niet missen.

5. Literaire grootheden

Bovendien is Dublin de stad van literaire helden zoals James Joyce en Samuel Beckett. Bezoek de vele boekwinkels en literaire evenementen.

6. Guinness Storehouse

Daarnaast, hoe kun je Dublin bezoeken zonder het Guinness Storehouse te bezoeken? Leer alles over dit wereldberoemde bier en geniet van een pint met uitzicht

7. Muzikale vibes

Ook op muzikaal gebied is Dublin een walhalla. Van straatmuzikanten tot grote concerten; je oren worden verwend.

8. Temple Bar

En dan, het beroemde Temple Bar district. Bars, kunst en cultuur samengebracht in één levendige wijk.

9. Unieke architectuur

Zowel moderne als historische gebouwen sieren de stad. Het samenspel tussen oud en nieuw is fascinerend.

10. Het echte Ierse gevoel

Ten slotte, nergens anders vind je dat unieke Ierse gevoel. Het gevoel van samenzijn, gezelligheid en warmte.

Kortom, Dublin heeft het allemaal. Of je nu komt voor de cultuur, de mensen of de natuur, deze stad zal je hart stelen. Dus, wanneer plan jij je trip naar deze Ierse schat?

Waar verblijven in Dublin?

Er zijn meerdere mogelijkheden om een leuk verblijf te vinden:

  • Zoek je een mooi en comfortabel hotel in het centrum van Dublin? Kijk dan eens op stedentrips.nl. Daar vind je de mooiste verblijven en krijg je ook nog €25,- welkomstkorting.
  • Wil je het graag een beetje betaalbaar houden? Dan vind je op prijsvrij.nl een heleboel leuke plekjes waar je heerlijk kan vertoeven. Hoe verder van het centrum hoe goedkoper. Gelukkig heeft Dublin een uitgebreid netwerk van buslijnen en ben je in notime aan de andere kant van de stad.
  • Wat ook zeker de moeite waard is om op te kijken is vakantieveilingen. Je kunt net geluk hebben en een superleuk verblijf in Dublin aantreffen.
  • Vergeet ten slotte niet om Zoover te checken voor de reviews. Op Zoover kun je ook vakanties boeken, wie weet vind je daar de ideale plek.

Tip van de redactie

Deze reisgids Deze reisgids geeft op een korte en duidelijke manier de belangrijkste informatie over Dublin. Verder vind je in de gids een selectie van de leukste plekjes die je in ieder geval niet mag missen. Alle informatie wordt ondersteund door mooie en kleurrijke foto’s. Je krijgt zin om weg te gaan! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Dublin, wat en hoe select

Hilary Weston, Jackie Staddon

Lees ook: Verken de magische stad Lissabon: 9 redenen om te gaan

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker