vakantie

6x bestemmingen voor vrouwelijke soloreizigers

Alleen reizen is veruit een van de tofste avonturen van jouw leven. Jij bent de baas over deze reis en kunt doen waar jíj zin in hebt.

Bovendien leer jij jezelf tijdens zo’n reis pas echt kennen. Met andere woorden is het een ervaring die jouw leven zal veranderen. Toch kan het ook een beetje spannend zijn om alleen als vrouw op reis te gaan. Gelukkig kunnen wij jou een handje helpen, want hieronder zetten wij zes bestemmingen op een rij die perfect zijn voor de vrouwelijke reiziger.

1. Canada – Montréal

De meeste veilige stad om als vrouwelijke soloreiziger te bezoeken is Montréal, in Canada. Het is een van de grootste steden van Canada en zeker het bezoeken waard. Er valt van alles te zien en cultuur, de sfeer en de architectuur komen samen. Zo zie je in de stad een mengeling van Canadese en Europese cultuur, omdat Montréal werd gesticht door Fransen. Je ziet er onder andere verschillende kerken – waar de stad immers bekend om staat. En jij kunt deze grote stad prima ontdekken in je eentje met een veilig gevoel. Zo is de stad in de avond goed verlicht en staat de stad bekend om zijn lage misdaadpercentage. Wel zo’n prettig idee. Huur een huisje in de stad via Holidu en jouw trip kan beginnen!

2. Sri Lanka – Colombo

Azië is erg in trek bij de toeristen. En als jij als vrouwelijke soloreiziger dit continent ook wil bezoeken, is het een aanrader om naar Colombo te gaan. Dit is de hoofdstad van Sri Lanka. Alhoewel veel reizigers deze stad overslaan en meteen het binnenland gaan verkennen, valt er veel te zien in Colombo. Zo is de Galle Road een hotspot in Colombo en deze straat ga je dan ook gegarandeerd ontdekken. Hier vind je veel restaurantjes, winkels en een aantal hotels. Ga daarna ook zeker door naar Pettah: hier staat een markt waar je allerlei souvenirs kunt kopen, maar ook groente en fruit. Let er wel op dat het altijd erg warm en druk is in de stad, maar dat neemt niet weg dat het als vrouwelijke soloreiziger erg prettig is om hier naartoe te reizen.

3. Slovenië – Ljubljana

Wil je liever binnen Europa blijven voor jouw solotrip? Dan staat de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, op de eerste plek. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen zich veilig voelen om alleen in de nacht rond te lopen. Bovendien ligt het percentage van geweld bij vrouwen erg laag. En dat is een prettig idee wanneer je in je uppie naar Slovenië afreist. Bovendien is deze hoofdstad meer dan het bezoeken waard, ook al is het een kleine stad. De bezienswaardigheden zijn dan ook vrijwel allemaal te voet af te leggen. Zo moet je zeker een bezoek brengen aan het kasteel van Ljubljana, het historische centrum met het Prešeren-plein en kun je het Nationaal Museum bezoeken.

4. Canada – Ottawa

Nogmaals een stad van Canada in dit rijtje, maar dan de stad Ottawa. Ottawa is dan ook de hoofdstad van Canada en het heeft een rijke geschiedenis. Zo is de Parliament Hill een van de hoogtepunten van de stad. Hier worden alle belangrijke besluiten genomen van de stad. Naast dat het een prachtig gebouw is om te zien, kun je ook wachten op de dagelijkse wisseling van de wacht. Van eind juni tot eind augustus kun je deze wisseling bewonderen. Bovendien moet je ook zeker een bezoekje brengen aan Rideau Canal. Dit is een kanaal dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Dit kanaal werd gebouw voor militaire doeleinden en is nog steeds intact. Maar naast dit valt er nog veel meer te ontdekken in de Canadese hoofdstad. Bezoek daarom de stad als vrouwelijke soloreiziger en ervaar hoe geliefd deze stad is. Bovendien is dit een veilige stad, te zien aan het lage geweldspercentage bij vrouwen.

5. Canada – Edmonton

En hierbij nóg een stad van Canada die bij veel vrouwelijke soloreizigers populair is. Dit keer geen stad in het oosten van het land, maar in het westen: Edmonton. Zo is het in de nacht veilig voor vrouwen en is het geweldspercentage laag. Toch is het wel belangrijk om goed op te letten in deze stad, want toch is het percentage wat betreft criminaliteit iets gestegen in de afgelopen jaren. Maar gelukkig neemt dat niet weg dat Edmonton een stad is die je moet hebben gezien wanneer je in Canada bent. Zo is het de ideale plek om te shoppen, wildlife te spotten en architectuur te ontdekken. Al met al heeft deze stad van alles te bieden.

6. Oostenrijk – Wenen

Als je het iets dichter bij huis wil opzoeken is Wenen perfect voor een soloreis. Zo staat de stad bekend om de muziek: denk maar aan Beethoven, Mozart en Strass. Voor muziekliefhebbers is Wenen dus een topstad, maar naast dat valt er nog veel meer te ontdekken. Zo is Wenen gevuld met historische gebouwen en pleinen. Bovendien is Wenen ook nog eens een veilige stad voor vrouwen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holidu.nl.