Bos

Vriendin aan de keukentafel dag 4: ‘Ik klap voor alle mensen die ons land draaiende houden’

Van de ene op de andere dag wordt Vriendin vanaf de keukentafel gemaakt. In dit blog vertellen redacteuren met verschillende thuissituaties hoe de coronacrisis en het thuis werken hun leven beïnvloedt. Dit keer: redacteur Sonja.

Vriendin aan de keukentafel dag 4:

Naam: Sonja (39)
Woonsituatie: is getrouwd en heeft twee kinderen van 3 en 7 jaar
Type woning: eengezinswoning
Functie: redacteur

Brok in mijn keel

De Engelse verpleegkundige kijkt met betraande ogen de camera in. Na een dienst van 48 uur trof ze in de supermarkt lege groenten- en fruitschappen aan. ‘Stop alsjeblieft op met hamsteren. Ik moet gezond blijven om jullie te kunnen helpen!’, zegt ze met paniek in haar stem. Ik krijg een brok in mijn keel van haar filmpje. Op de site van de World Health Organization wordt aangegeven hoeveel mensen overlijden aan het corona-virus. Het is verschrikkelijk wat er nu wereldwijd gaande is.

We zijn samen

Ik probeer thuis te werken, voor onze kinderen te zorgen en in de ochtend het thuisonderwijs van mijn oudste in goede banen te leiden. Gelukkig is mijn man er ook. We zijn samen. Ik ben blij dat we met elkaar kunnen praten en elkaar kunnen aflossen. Een zak rozijntjes rolt over de keukenvloer. Max van drie staat op het aanrecht en kijkt me ondeugend aan. Ik kan er niet kwaad om worden, maar ben alleen maar blij dat we rozijntjes hébben.

Stukje fietsen

Doordat veel nu niet meer kan, waardeer je al die dingen die altijd vanzelfsprekend leken, maar het eigenlijk helemaal niet zijn, extra. Mijn man moet werken. Max en ik gaan een stukje rijden op de fiets. Als we langs zijn kinderdagverblijf komen, zwaait Lisette naar ons. Lisette is Maxs juf en heel lief. Ze opent het raam om Max te begroeten. Max werpt haar vanaf zijn kinderzitje – op een veilige twee meter afstand – kushandjes toe. Ik wens Lisette sterkte. Terwijl zij op de kinderen van ouders met een cruciaal beroep past, zijn haar kinderen thuis. Lisette zegt dat ze graag naar ze toe wilt en ze een beetje mist. In gedachten klap ik voor haar en voor alle mensen die ons land draaiende houden.

Lees ook: Vriendin aan de keukentafel dag 3: ‘Thuiswerken is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen