Persoonlijke verhalen

Vriendin 50: Yvette raakte ‘per ongeluk’ zwanger

Yvette (29) was al jaren verliefd op Vincent (30), maar hij wilde zich niet aan haar binden. Ze deed een wanhopige poging hem bij zich te houden: ‘Ik hoopte dat als ik zwanger zou worden Vincent niet bij me weg zou gaan.’

Yvette: “Nee, ik ben absoluut niet trots op wat ik heb gedaan. Het is niet netjes om iemand erin te luizen en zeker niet met een onschuldig kind. Maar ik was ten einde raad. Ik zag de man van mijn dromen mijn leven uitstappen en ik kon maar aan één ding denken: hoe zorg ik dat ik hem bij me houd? Ik koos voor het heftigste middel dat je kunt bedenken en raakte opzettelijk zwanger.”

Smoorverliefd
“Acht jaar lang was ik stiekem verliefd op Vincent. Jaren waarin hij samenwoonde en ik soms wel en soms geen relatie had, maar waarin ik altijd hoopte dat we ooit een stel werden. Ik kende hem al mijn hele leven. Onze ouders zijn bevriend en we groeiden samen op. We speelden samen buiten, gingen met elkaar op vakantie en we vierden zelfs de feestdagen met onze ouders, broers en zussen. Later hadden we dezelfde vriendengroep en werd ik verliefd op hem. Maar Vincent bleef me zien als zijn jeugdvriendinnetje met wie hij zo kon lachen.

Dat veranderde toen we op Oudjaarsavond 2012 toevallig allebei vrijgezel waren en in een dronken bui zoenden. Die nacht brachten we samen door. Ik was helemaal in de wolken. Eindelijk had ik de man van mijn dromen. Vanaf nu zou ik hem nooit meer laten gaan. Vincent dacht daar anders over, helaas. Toen hij ’s morgens wakker werd en mij met een gelukzalige glimlach naar hem zag kijken, zei hij zuchtend: ‘O Yvette, wat hebben we gedaan?’ Hij was bang dat we onze vriendschap op het spel hadden gezet. Volgens hem moest het bij deze ene nacht blijven en moesten we gewoon vrienden blijven, zoals vroeger. Ik verzekerde hem dat er niets zou veranderen. Dat we gewoon moesten genieten van het moment en van elkaar. Ik slikte maar in dat ik de rest van mijn leven bij hem wilde blijven en probeerde hem zo snel mogelijk weer te verleiden tot seks. Dat lukte. Tijdens het vrijen, merkte ik gelukkig niks van zijn angst om onze vriendschap kwijt te raken. Hij was heel passievol. En ik? Ik kon niet gelukkiger zijn. Hier had ik al zo lang op gehoopt.

Maandenlang rommelden we wat aan. Elke keer als Vincent en ik afspraken, hadden we seks. We matchten ontzettend goed tussen de lakens en seks werd mijn manier om hem aan me te binden. Ik wist dat Vincent geen vaste relatie wilde. Hij had net daarvoor samengewoond met een bezitterige vriendin en wilde nu een tijdje vrijgezel zijn. Maar ik wist ook dat hij me niet kon weer- staan als ik hem verleidde.”

Wil je op dit verhaal reageren? Dat kan op ons forum

Lees het hele verhaal in Vriendin 50.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

monique.scholten.1981

Haha omg en kan t aan ene kant wel begrijpen maar wel iets wat eigenlijk niet hoort te doen.

Beantwoorden
monique.scholten.1981

Niet iets wat netjes is of hoort maar ook wel begrip voor. Maja zulke mannen moet je geen kind op die manier van krijgen zal ik iig niet doen.

Beantwoorden
Lautje2702

Tja, soms moet je mannen een beetje helpen… niet netjes maar ach eind goed al goed!
Veel geluk!

Beantwoorden
Martine Em

Het kan alle kanten opgaan. Of Vincent is blij met het kind of juist niet. Hoe ga je dit aan het kind verantwoorden als hij echt niet wil? Kan het kind zichzelf gaan zien als slechts gewenst omdat moeder vader persé wilde hebben? Zwijgen is ook geen optie tegenover een mens, je eigen kind nog wel. Je zult het moeten vertellen. Voor jou is te hopen dat Vincent echt voor je kiest en het kind accepteert. Het is wel een enorm risico dat je genomen hebt, voor Vincent, jezelf en zeker het kind. Je hebt een enorme verantwoording op je schouders geladen.

Beantwoorden

Instagram