Persoonlijke verhalen

Vriendin 47: Julies man kan haar stemmingswisselingen niet meer aan

‘Mijn postnatale depressie verwoestte ons huwelijk’

Leidt Julie (29) met haar man Tom (30) tijdens haar tweede zwangerschap nog het perfecte leventje, na de bevalling voelt ze zich neerslachtig en krijgt ze stemmingswisselingen. Julie blijkt een postnatale depressie te hebben. “Voor mij viel het kwartje, voor Tom niet. Hij kon het niet meer aan.”

Julie: “Als iemand mij vorig jaar verteld had dat mijn man Tom nu bij me weg zou gaan omdat hij niet meer met mij, mijn boze buien en stemmingswisselingen kan leven, had ik diegene voor gek verklaard. Amper een jaar geleden ging ik lekker met zwangerschapsverlof, was ik hoogzwanger van de tweede en dolgelukkig met Tom, mijn jeugdliefde. In de 15 jaar dat we samen waren, hadden we nooit echte problemen gekend. Ik had een tijd gesukkeld met mijn darmen, maar na een operatie waren die klachten sterk verminderd. De toekomst lachte ons toe. Hoe schril is dat contrast met nu. In amper een jaar tijd is mijn leven een nachtmerrie geworden.”

Lees het hele verhaal van Julie in Vriendin 47 en praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand met een postnatale depressie?

Nee

gelukkig niet maar kan me er wel wat bij voorstellen:o

Ja, ikzelf

Het duurde maanden voor iemand doorhad wat er aan de hand was. Ik kende mezelf niet terug, was bang, wanhopig, durfde de deur niet meer uit. Dat ligt alweer meer dan 22 jaar achter me, maar ik durfde geen tweede zwangerschap meer aan.

Anders, namelijk...

Ik heb het gehad. Dat is inmiddels alweer ruim 19 jaar geleden maar toch….Ik zal het nooit vergeten. Toch wil ik dit nog even meedelen. Postnatale depressie is niet de goede benaming, maar een postpartum depressie is het goede woord.

Ja, ikzelf

Helaas is dit tot 2x toe me overkomen. Het is een vreselijke tijd om door te gaan. Vooral de laatste keer was erg heftig omdat ook de oudste hier mee geconfronteerd werd en ze heeft al genoeg mee gemaakt. ik had zo gehoopt dat mij het geen 2e keer zou overkomen, helaas overkwam me het wel. Die periode was erg heftig en het duurt erg lang voordat je hier uit komt. Helaas bleek later dat ik zo wie zo erg gevoelig ben voor depressies maar met behulp van goede therapie en onvoorwaardelijke steun van mijn gezin, familie en vrienden ben ik op de goede weg. Helaas blijft wel het schuldgevoel naar mijn gezin. Het is mij overkomen en dat vind ik vreselijk, zo wie zo komt er geen 3e meer bij.

Instagram